БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Пръстените на Венера: Как да се отървете от бръчките по шията?

За да се отървете от бръчките по шията, които козметолози и дерматолози начичат „пръстените на Венера“, е препоръчително да ползвате метода на Санфорд Бенет

бръчките по шията
Пръстените на Венера – издайник на истинската възраст

Много хора вероятно са чували приказката, че възрастта на една жена се познава от врата и ръцете. Ако повечето от нас прекарват поне 10-15 минути дневно в грижи за лицето, в най-добрия случай, шията и деколтето ще бъдат набързо намазани с крем. И това е… В резултат на това е налице отпусната кожа и дълбоки напречни бръчки. И всичко това се вижда с невъоръжено око, а някои особено дълбоки бръчки си личат отдалеч.

Ефективни техники, с помощта на които ще се отървете от грозните бръчки по шията

Преди да започнем е нужно да предупредим, че онова, което ще научите от тази статия, не е от рода на „само за 10 минути“, „с едно просто упражнение“ и т.н.

Това, разбира се, биха били абсолютно фантастични обещания. Но е факт че дълбочината и броя на бръчките на шията може да бъде намален.

Как се появяват Пръстените на Венера?

Преди да решим някакъв проблем, трябва да познаваме причините. В противен случай това е като да вземем обезболяващо средство, при положение, че имаме разтройство.

Вратът с годините се скъсява, но къде отива кожата? Точно така, нагъва се, сбръчква се и увисва.

С възрастта мнозина забелязват, че шията им става по-къса. И повечето от нас обикновено приемат това за даденост: казват си, че какво и да правят – това се случва на всички. Не, това не се случва с всички, а само с онези, които са влошили своята поза. В резултат на това позицията на главата се променя: сякаш се движи напред, вратът губи вертикалната си позиция, и в резултат на това се оформя остър ъгъл с гръдния кош.

Влошаване на стойката скъсява врата и спомага за появата на бръчките по шията

Дали тази ситуация ще бъде подобрена, ако се използва крем, ако се слагат маски и се правят различни видове процедури? Разбира се, че не!

Затова наша задача е, преди да нанесем кремовете и маските, да се погрижим за мускулите на шията. В резултат на това естествено напрежение шията няма да се удължи, а просто ще върне естествената си позиция.

Първото упражнение е класическа стойка „лотус„. Йогите я наричат и поза Падмасана. Всеки може да научи как се прави позата детайлно, ако потърси в Гугъл. В нашия случай стойката „лотус“ ни е нужна само от кръста нагоре. Така ще може да я правите дори и докато вървите или стоите прави.

Класическа стойка „лотус“ ликвидира бръчките по шията

Колкото по-често през деня си спомняте тази поза, толкова по-добре. Постепенно навикът да издърпате брадичката напред, докато раменете ви се отпуснат, ще се стабилизира.

В тази позиция е важно да държите гръбнака изправен, но без напрежение. Раменете не се вдигат до ушите, зъбите в устата не са компресирани, езикът е отпуснат. За да постигнете това е нужно да си представите, че от върха на главата до таза минава невидима линия.

Всъщност, дори само една добра поза е достатъчна, за да не създават нови гънки в областта на шията. Застанете пред огледалото и се отпуснете. Как изглежда врата? И сега се съсредоточете върху добрата поза, изправете се и погледнете врата си: чудесно, нали?

Бръчките по шията ще изчезнат постепенно ако подобрим стойката

Работете с мускулите на врата

Нашата шия е плетеница от много мускули. И това не е изненадващо: в края на краищата, тя държи главата. Мимическите мускули на лицето също са вплетени в мускулите на шията.

И всички те, в по-голяма или по-малка степен, засягат състоянието на кожата на шията.

Но това, което виждаме в отражението (бръчки и отпуснатост на кожата) е само следствие. Слаби и/или спазматични мускули на врата също са причина за чести болки в шийните прешлени, както и за главоболие и неразположение.

Ето защо при работа с мускулите на врата не само ще се отървете от някои естетични дефекти, като пръстените на Венера, но и ще укрепите здравето, ще подобрите притока на кръв към мозъка и ще подмладите лицето си.

Готови ли сте да действате?

Когато работите с мускулите на врата, основната цел е да върнете вертикалната позиция. Повечето от нас не забелязват как след една определена възраст нашият профил изглежда като този на момичето отляво на снимката:

Лоша стойка, добра стойка

Какво трябва да се направи?

Препоръчително е раменете да се отпуснат, без напрежение. да се правят бавни, въртеливи движения с раменете, главата да се накланя във всички посоки. Всякакви упражнения за разтягане ще са от полза.

Редовността е по-важна от количеството.

Защото: По-добре 40 пъти за голям период от време, отколкото, отколкото за един час – 40 пъти!“

Затова е по-добре всеки ден да се прави малко по малко, отколкото да се организира шоково натоварване веднъж седмично.

Запомнете: каквото и да правите, както и да го правите – болката, по време на изпълнението, е алармен сигнал.

Упражненията на Бенет се извършват предимно в легнало положение

А сега и самото упражнение, разработено от Санфорд Бенет

Легнете по гръб, поставете дланите си на задната част на главата. Повдигнете главата си и започнете да оказвате натиск върху ръцете, сякаш се опитвате да легнете обратно. С дланите си се съпротивлявайте, без да оставяте главата си да пада. Задръжте съпротивлението за няколко секунди, след това се отпуснете.

Повторете поне 5 пъти. Постепенно увеличете броя на повторенията до 25

Това е чудесно упражнение, но с едно предупреждение: няма последващо разтягане. Съответно, изправете се, поставете ръцете си върху задната част на главата и спуснете главата си докрай надолу, опитвайки се да докоснете гърдите си с брадичката. Почувствайте разтягането на гърба. След това изправете глава, издишайте и се отпуснете.

Така е изглеждал Санфорд Бенет на 72 години
[box type=“shadow“ ]Санфорд Бенет (1841-1926) е американски бизнесмен и писател, свързан с физическото културно движение, най-известен със своите публикации за анти-стареене и естествена хигиена.

Бенет е роден във Филаделфия. Той изобретява обширен режим, който всеки може да прави сам, включващ мускулни съкращения и релаксационни упражнения за подмладяване на тялото.

Неговите идеи бяха популяризирани в Сан Франциско Хроникъл през 1906 г. и в две книги. Бенет добавя медицински диаграми на мускулите и органите на тялото към описанията на упражненията. Бенет също така казва, че неговият режим на упражнения му дава младежка жизненост и го е направила здрав и силен.

Бенет практикува периодично гладуване и вегетарианска диета, характеризираща се с „добре сварени зеленчуци“. Той препоръча „основните методи на природата да предизвикат здраве – слънчева светлина, чист въздух, чиста вода, добра храна, чистота и упражнения“. Неговата книга „Старостта, това е кауза и превенция“ е публикувана поне четири пъти между 1912 и 1927 г.[/box]

Източник: www.annmariegianni.com

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *