ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БУТАРЕН / BUTAREN

Съдържа натриев бутират, късоверижни триглицериди, нишесте, хидроксипропилметил целулоза и повидон

Предназначение

Капсулите БУТАРЕН се препоръчват като средство за оздравяване на чревната лигавица; тип хранителна добавка. Активната съставка натриев бутират се усвоява директно от клетките на лигавицата, без да преминава през черния дроб. Резултатът е стабилизиране на чревните покривни клетки; лигавицата оптимизира състоянието си, става по-плътна и активна. При здрава лигавица се подобрява състоянието на чревната микрофлора, усвояването на хранителните компоненти е пълноценно, балансират се цялостно функциите на стомашно-чревния тракт.

Продуктът се прилага като част от комплексна терапия при хроничен колит с констипация, при подуване и чревен дискомфорт, при възпалителни процеси, атрофичен колит, при състояния след лъчева терапия и химиотерапия; при увреждане на чревната лигавица след антибиотична терапия. БУТАРЕН е подходящо средство при лечението на улцерозен колит и болестта на Крон; при увреждания, съпътстващи чернодробна цироза и като профилактика срещу туморен растеж.

Как се приема

БУТАРЕН се приема перорално; капсулите се поглъщат цели – без разтваряне или сдъвкване, по време на хранене. Обичайната доза е три пъти дневно по 1-2 капсули според лекарските препоръки.

При пропуснат прием терапията продължава по обичайния график, без да сетърси компенсация на пропуснатото чрез увеличаване на еднократната доза. Предозирането не е желателно, тъй като нараства приемът на натрий. Забележката е особено важна за пациенти, които паралелно вземат диуретици.

Продуктът има специфична миризма, която не е свързана с качеството и годността му. Не съдържа оцветители, пълнители, подобрители, глутен и млечни компоненти.

Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от здравословния проблем и повлияването на пациента.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи е възможно да се развият симптоми с повишена киселинност на стомашния сок. Състоянието е временно и преминава след спирането на приема.

Като цяло продуктът се приема добре и при балансиран прием се отразява благоприятно на храносмилателния процес.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Няма информация за препоръки, свързани с противопоказания при терапията с БУТАРЕН. продуктът може да се приема при бременност и кърмене след лекарска консултация.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия на продукта с негативен ефект върху здравето на пациента. Възможно е по-интензивно действие на БУТАРЕН при паралелен прием с пре- и пробиотици.

_

Усреднена цена в аптеките – 32 лв за опаковка от 90 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *