Мед и морска сол срещу шипове – рецепти, които помагат!

Стриват се 5 препълнени супени лъжици морска сол и се разбъркват много добре с 1 и една втора супена лъжица свинска мас, 4 супени лъжици чист пчелен мед 4 равни супени лъжици чист домашен сапун. Болното място се намазва плътно с мехлема и се превързва. Превръзката се държи 3 дена, след което се сваля. След 2 дена почивка лечението се повтаря.

мед и морска сол
Мед и морска сол срещу шипове

Шипове в коленете и петите вечер се намазват с мед и обилно се поръсват със стрита на прах морска сол. Прави се съгреваещ компрес и се преспива с него.

Прави се лапа от 2 супени лъжици сол, 2 счукани глави чесън и 2 чаени чаши домашна свинска мас. Смета се изсипива с марля и се налага с върху намазана с мазнина пета. Държи се 4 часа и ако се почуства парене, се сваля по рано. Лечението трае не повече от седмица и е много ефикасно.

Парче марля или памучен плат се потапя в разбит белтък, посипва се обилно със сол и се налага на болезненото място. Обвива се схартия и вълнен плат. Престоява няколко часа и компресът помага при болки в краката.

Счуква се една необелена скилидка чесън с пресята морска сол и 1 белтък. Добре разбитата смес се разстила върху найлон, слага се на петата, превързва се и се обува чорап, за да не падне. Лапата се държи 2 часа. Повтаря се 3 дена подред.

спонди гард
СПОНДИ ГАРД помага при шипове

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *