Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИДАФЕР / IDAFER

Съдържа железен захарат (железен хидроксизахарозен комплекс), натриев хидроксид, вода за инжекции

Предназначение

идаферРазтворът ИДАФЕР е предназначен за терапия при железен дефицит. Продуктът се прилага в случаите, когато дефицитът трябва да се компенсира бързо; когато пациентът не е в състояние да взема желязосъдържащи перорални медикаменти; когато желязото, прието перорално, не се усвоява пълноценно поради чревни заболявания. медикаментът трябва да бъде препоръчан от лекар.

Как се приема

ИДАФЕР е инжекционен разтвор. Може да се инжектира бавно във вената или да се въведе инфузионно – на капки. Дозата от продукта може да се въведе и при провеждането на диализа. Процедурата се изпълнява от медицински специалист в болнично заведение. След приключването й е необходимо пациентът да остане под наблюдение около половин час. Такава процедура може да се провежда до три пъти седмично.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с ИДАФЕР е възможна проява на някои странични ефекти, за които пациентът трябва да е информиран предварително.

Най-често съобщавани странични ефекти са промените в кръвното налягане, гадене, метален вкус в устата, раздразнения в мястото на инжектиране.

Незабавно трябва да се реагира, ако пациентът получи оток на лицето и гърлото и има затруднения в дишането, развива обриви и уртикарии и пр.

В по-редки случаи е възможно да бъдат усетени симптоми като главоболие и световъртеж, крампи, болки в ставите, крайниците и гърба; парене и зачервяване на вените, запек, студени тръпки, смущения в чернодробните функции.

В редки случаи се стига до припадъци; пациентът се оплаква от сънливост или безсъние, сърцебиене, болки в гърдите, повишена температура, потене.

Има данни също за тремор на крайниците, образуване на кръвни съсиреци във вените; усещане за умора и объркване, загуба на съзнание и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИДАФЕР не се прилага при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.

Този продукт се инжектира само при изяснена диагноза; възможни са и други състояния с понижен хемоглобин, при които проблемът е друг.

Медицинският персонал, който инжектира медикамента, трябва да е информиран, ако пациентът страда от инфекции, лупус еритематозус, астма, ревматоиден артрит, екземи, чернодробни смущения.

Бременни и кърмачки не могат да приемат продукта, ако това не е назначено от лекар след преценка за безопасна терапия.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на други лекарства паралелно с ИДАФЕР трябва предварително да се анализира с оглед безопасността на пациента. Противопоказан е приемът в същото време на други продукти, съдържащи желязо.

Усреднена цена в аптеките – 70 лв за доза от 100 мг в 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *