Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФУНГОСТАТИН / FUNGOSTATIN

Съдържа нистатин, микрокристална целулоза, карамелоза натрий, натриев метил парахидроксибензоат, натриев пропил парахидроксибензоат, безводна лимонена киселина, натриев бензоат, кроскарамелоза натрий, захарин натрий, захароза, повидон, колоиден силициев диоксид, аромат на банан

Предназначение

фунгостатинФУНГОСТАТИН гранули е лекарствен продукт – противогъбичен антибиотик, с активна съставка нистатин. Действа фунгицидно, успешно ликвидира гъбички тип Candida. Може да се използва срещу Trichomonas и някои бактериални щамове. Основното му предназначение е за лечение на гъбични инфекции в устната кухина.

Как се приема

ФУНГОСТАТИН се прилага по лекарско назначение в зависимост от възрастта и състоянието на пациента. Фабрично дозираният и запечатан флакон съдържа доза гранули, които трябва да се разтворят с преварена вода. Първо бутилчицата се напълва до половина, разклаща се и се оставя за малко. След това се допълва догоре. Затвореният флакон се съхранява в хладилник и е с годно за употреба съдържание в продължение на 10 дни.

При новородени медикаментът под формата на приготвена от гранулите суспензия се прилага 4 пъти дневно по 2 мл; ако детето е недоносено, еднократната доза за намазване на устната кухина се намалява наполовина.

При деца и възрастни обикновено се практикуват намазвания с по 4-6 мл суспензия четири пъти дневно.

Ако пропуснете процедура, изчакайте времето за следващата – прилага се обичайната доза. При предозиране е добре да се направи консултация с лекуващия. Препоръчаната терапия не бива да се прекъсва самоволно, тъй като инфекцията е упорита и може да рецидивира.

Възможни нежелани ефекти

Медикаментът не е токсичен и се приема добре, но е възможно при употреба на по-високи дози да се проявят симптоми като гадене, повръщане, диария. Има и редки случаи на алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФУНГОСТАТИН не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Бременни и кърмачки се консултират задължително с лекар за възможното безопасно приложение на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ФУНГОСТАТИН с други продукти, при което е имало негативни за здравето на пациента ефекти.

______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 50 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *