Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕРИНАЗЕ / AERINAZE

Съдържа  деслоратадин, псевдоефедринов сулфат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, динатриев едетат, лимонена киселина, стеаринова киселина, хипромелоза, повидон K30, силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

ериназеЕРИНАЗЕ е медикамент, с чиято помощ се облекчават състояния със запушен нос при алергични реакции. Действието му се дължи на две активни съставки – деслоратадин и псевдоефедринов сулфат.  Деслоратадинът е антихистамин, т.е. блокираща алергичните реакции съставка. Псевдофедриновият сулфат облекчава дишането и помага да се преодолеят състояния със запушен нос.

Приемът на ЕРИНАЗЕ преодолява сенната хрема и овладява симптоми като кихане, сърбеж в носа и секреция, запушен нос, сърбеж и сълзене на очите.

Как се приема

Пероралните таблетки ЕРИНАЗЕ се вземат два пъти дневно – по една. Таблетките се поглъщат цели, с вода, без връзка с храненията. Този режим се поддържа за не повече от 10 дни, освен ако лекуващият не назначи друго.

Дневната доза не може да се превишава; ако това стане неволно, пациентът трябва незабавно да се консултира с лекуващия. Продължителното лечение създава потребност от прием на по-високи дози, а рязкото спиране на приема може да провокира депресивни състояния.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия.

Възможни нежелани ефекти

Често съобщавани странични ефекти при лечение с ЕРИНАЗЕ са ускорен пулс, световъртеж, сухота на устата, понижен апетит, възпаление на гърлото, главоболие, запек, влошено качество на съня, сънливост, нервност, неволеви движения.

В редки случаи се проявяват топли вълни, смущения на сърдечната дейност, обърканост, кървене от носа, сухота на лицето, възпаление на носа, хрема, възпаление на синусите, сухота на гърлото, гадене, повишена кръвна захар и захар в урината, сърбеж и тръпки, безпокойство и раздразнителност, влошено обоняние, отклонения в чернодробните функции и др.

В отделни случаи са възможни обриви, диария и повръщане, халюцинации, гърчове, болки в мускулите. Има данни също за промени в поведението, агресия, увеличен апетит и килограми, промени в сърдечния ритъм.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕРИНАЗЕ не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Противопоказан при хипертония, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, след прекаран инсулт;

Медикаментът не се прилага при глаукома, хиперфункция на щитовидната жлеза, проблеми с уринирането;

Рискови пациенти,у за които индивидуално се решава дали приемът е безопасен, са тези над 60 години, с диабет, с язви в различни зони на храносмилателния тракт, при запушване на червата или шийката на пикочния мехур, при бронхоспазъм, при болести на бъбреците, черния дроб и пикочния мехур.

Не се използва за лечението на деца под 12 години.

Не се препоръчва прием при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание изисква режимът на паралелен прием с други лекарства, ако терапията с ЕРИНАЗЕ е наложителна. Възможното съчетаване или отказът от него се отнасят со лекарства за сърдечни нарушения, хипертония, амфетамини, лекарства за мигрена и главоболие, хапчета за отслабване, деконгестанти, антиациди, лекарства за болесттана Паркинсон,  лекарства против диария, трициклични антидепресанти.

Съчетаването с алкохол е противопоказано.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *