ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕСТАРЕН / BESTAREN

Съдържа декскетопрофен трометамол, царевично нишесте, микрокристална целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, пропиленгликол, макрогол 6000

Предназначение

бестаренБЕСТАРЕН е обезболяващо, продукт от типа нестероидни противовъзпалителни. Препоръчва се при зъбобол, болки при цикъл, леки до умерени болки в мускулите.

Как се приема

Таблетките БЕСТАРЕН трябва да се вземат след консултация с лекар или фармацевт. Еднократната доза е една таблетка, а дневният прием не бива да надвишава три таблетки или 75 мг. Интервалът между два приема е 8 часа.Препоръчително е таблетките да се приемат по време на хранене, с чаша вода. При остра болка е допустимо лекарството да се вземе на празен стомах, за да подейства по-бързо. Продължителността на терапията трябва да се консултира с медицинско лице.

Някои пациентски групи като хора в напреднала възраст или с болни бъбреци/ черен дроб обикновено приемат редуцирана доза от две таблетки дневно.

Ако пациентът пропусне прием, изчаква времето за следващия и взема обичайната доза, без да се стреми да компенсира пропуснатото. Предозирането може да провокира неприятни странични ефекти; в такива случаи задължително трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са стомашен дискомфорт и болки, гадене и повръщане, диария, храносмилателни разстройства.

В по-редки случаи се съобщава за замайване и световъртеж, влошено качество на съня, нервност и главоболие, запек и метеоризъм, втрисане, пресъхване на устата, слабост.

Сред редките реакции са вътрешни кръвоизливи, повишено или понижено кръвно налягане, отоци, анорексия, менструални отклонения, бронхоспазъм и повърхностно дишане, смущения на сърдечната дейност, често уриниране, панкреатит, смущения в зрението и слуха, нарушения на бъбречните функции, отклонения в показатели на кръвната картина.

Приемът на продукта по условие повишава риска от инфаркт. Непременно трябва да се търси медицинска помощ при симптоми на алергия – кожни раздразнения, обриви, дихателни затруднения, отоци.

При отслабена имунна система и заболявания на имунната система приемът на БЕСТАРЕН може да провокира повишаване на температурата, скованост на врата и главоболие.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕСТАРЕН не може да се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента, към ацетилсалициловата киселина или към други нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът е противопоказан при астма, полипи в носа, ангиоедем, язва, чревно кървене, болест на Крон, фоточувствителност след прием на кетопрофен, тежка сърдечна недостатъчност, умерена – до тежка увреда на бъбреците, при проблеми на кръвосъсирването.

Медикаментът не се прилага при бременност и кърмене.

Да не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчват комбинации с ацетилсалицилова киселина, литий, противосъсирващи, метотрексат, противоепилептични, сулфаметоксазол за лечение на бактериални инфекции.

Има и лекарствени комбинации, които могат да се прилагат с особено внимание . АСЕ-инхибитори, бета блокери, диуретици, лекарства за високо кръвно, за вирусни инфекции, за хронични венозни язви, тромболитици, медикаменти срещу подагра, антидепресанти, медикаменти за прекъсване на бременност, антитромбоцитни продукти.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 10 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *