Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Температурата на ръцете предупреждава за ето тези проблеми със здравето

Състоянието на ръцете може да бъде ясна аларма за някои скрити и безсимптомни заболявания


Ако изключим студеното време, като причина за температурата на ръцете, причините за студени ръце включват:

– Анемия;
– Болест на Бюргер;
– Диабет;
– Измръзване;
– Кожна туберкулоза;
– Болест на Рейно;
– Склеродермия.

Студените ръце са признак и на дисфункция на свиването на кръвоносните съдове. При тази болест ръцете стават студени и бледи, а понякога дори сини. Трябва да се добавят към диетата млечни продукти, месо, риба, гъби, елда, боб, зеле.

Ако дланите , напротив, изгарят, това означава, че черният дроб не може да се справи с интоксикацията, причинена от отравяне с лекарства, алкохол, вредна храна или химикали.

Хората с високо кръвно също имат топли ръце, заради увеличеният приток на кръв към тялото.

Възпалението е един от начините, чрез които тялото се бори с инфекциите. Някои медицински състояния причиняват части от тялото да бъдат хронично възпалени, което позволява повече кръв да тече в заразената зона.

Възпалителни нарушения, засягащи ръцете или китките, могат да доведат до необичайно усещане за топлина

Един от най-честите възпалителни състояния е ревматоидният артрит. Това кара тялото да атакува тъканите на ставите, което води до подуване, болка и възпаление.

Хората с ревматоиден артрит в пръстите или китките могат да имат болка и слабост. Същото е и при хора, които имат Синдром на карпалния тунел.

Периферната невропатия се отнася до увреждане на нервите, причинено от друго медицинско състояние (най-често при диабет). Тя може да предизвика изтръпване, затопляне и болки в ръцете и краката.

Увреждането на нервите може да причини горещи ръце, дори когато времето не е чак толкова топло. Също така някои хора смятат, че ръцете и краката им стават много чувствителни към промените в температурата.

Някои пациенти с фибромиалгия също са чувствителни към промени в температурата и могат да имат топли или студени усещания в ръцете си.

Фибромиалгията е състояние, което включва широко разпространени мускулни болки и области на напрежение в цялото тяло.

Научаваме още за болестите по състоянието на ръцете

Синдромът на „пълзящата гъсеница“ в дланта на ръката показва, че човека има проблеми с ендокринната система. Мокрите ръце също показват нарушения във функционирането на ендокринната система – вероятно хипертиреоидизъм. А сухота и бледността на кожата на дланите – хипофункция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм).

Петната по върховете на пръстите също могат да показват различни здравословни проблеми. Ако на човек често му изтръпва кутрето, той трябва да се консултира с кардиолог – тези проблеми са свързани със сърдечно-съдовата система. Отслабването на палците показва слабост на дихателната система.

Ако кожата на крайните фаланги има дълбоки надлъжни гънки, които приличат на бръчки, трябва да обърнете внимание на ендокринната система – може би имате хипотиреоидизъм или диабет.

Ако върховете на пръстите са станали лилави, е нужно да прегледате храносмилателната система. Ако са тъмно червени или дори пурпурни – трябва да се обърне внимание на бъбреците и черния дроб. Петна по хълмовете на Венера (възвишенията под палците) са възможен знак, че не всичко е в ред с гениталиите.

Сърбежът на страничната повърхност на показалеца на дясната ръка показва проблеми, срещани при работата на дебелото черво. Неравността на кожата на задната повърхност на показалеца често показва проблем с жлъчния мехур.

Източник: Massage.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *