Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИЦИНОН / DICYNONE

Съдържа етамзилат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, повидон, стеаринова киселина, натриев дихидроген цитрат, безводен натриев сулфит

Предназначение

дицинонДИЦИНОН е медикамент от антихеморагичен тип – действието му намалява времето за кървене и възможните кръвозагуби. Препоръчва се при капилярно кървене – за профилактика и за лечение; помага независимо от локализацията и причината, включително оперативни интервенции.

Продуктът може да бъде препоръчан и от гинеколог в случаи с твърде обилно месечно кръвотечение.

Как се приема

Приемът на ДИЦИНОН е в дози и с продължителност, определени от лекар в зависимост от здравословния проблем и състоянието на пациента. Обикновено възрастни и подрастващи вземат по една таблетка 2-3 пъти дневно по време на хранене; таблетката се поглъща с малко вода. Продължителността на приема се определя от лекуващия.

Преди операция се препоръчва прием на една таблетка от продукта, час преди интервенцията. След операция се взема по една таблетка през 4 до 6 часа, докато има риск от кървене.

Патологичното кървене при цикъл се регулира с прием три пъти дневно на по една таблетка от медикамента. Това се прави в продължение на 10 дни, като 5 от тях са преди предполагаемата дата за начало на цикъла.

Спирането на приема става само по лекарско назначение. Ако пропуснете един прием, изчакайте времето за следващия и вземете обичайната доза. При предозиране нараства вероятността от проявата на странични ефекти; наложителна е медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

ДИЦИНОН най-често е коментиран заради последващи приема симптоми като главоболие, стомашно неразположение, гадене, слабост. В редки случаи пациенти се оплакват от болки в ставите; има и единични случаи с треска, образуване на съсиреци, намаляване на белите кръвни клетки и тромбоцитите с повишен риск от инфекции. Коментирани са и алергични реакции. при треска, алергични реакции или болки в ставите обикновено приемът се прекратява.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИЦИНОН не се прилага при алергични реакции към някой от компонентите на продукта, както и при свръхчувствителност към сулфити.

Продуктът е противопоказан при порфирия; не се използва за лечението на деца, не се препоръчва при бронхиална астма.

Бременни и кърмачки избягват продукта; в случаи на крайна необходимост приемът може да е допустим за кратко и само под лекарски контрол.

ДИЦИНОН трябва да се използва особено внимателно, ако пациентът има чернодробно или бъбречно заболяване.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване на ДИЦИНОН с други лекарства следва да бъде анализирано от лекуващия предварително, за да се избегне рискът от негативни последици: промяна в очаквания терапевтичен ефект, по-честа проява на странични ефекти и пр. Пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е вземал наскоро или продължава да приема паралелно с ДИЦИНОН.

Усреднена цена в аптеките – 38 лв за 20 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *