БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

12 части от тялото, които стресът разболява

Милиони хора страдат от хронична болка, без да са наясно, че една от основните причини може да бъде стресът

Последните изследвания показват, че хората, които се борят с тревожност и стрес, свиват мускулите си, което може да причини умора и спазми, главоболие и синдром на раздразнените черва.

Стресът е естествена физическа и психическа реакция на житейския опит. Всеки човек дава израз на стреса, от време на време. Всичко – от ежедневни отговорности, като работа и семейство до сериозни житейски събития, като неприятна диагноза, война или смърт на любим човек, може да предизвика стрес.

Стресът може да бъде полезен за здравето, ако е краткотрайна реакция. Мигновеният стрес може да ви помогне да се справите с потенциално сериозни ситуации. Вашето тяло реагира на стрес чрез освобождаване на хормони, които увеличават ритъма на сърцето и дишането и подготвят мускулите да реагират.

Д-р Сузане Бабел

 

[box type=“shadow“ ]Д-р Сузане Бабел твърди: Много проучвания са доказали, че хроничната болка може да бъде предизвикана не само от физически наранявания, но и от емоционални проблеми и стрес. Често изпитваме физическа болка, но това е само знак, който тялото ни изпраща, че все още има някаква емоционална работа, която трябва да се свърши.[/box]

Ето защо, онази част от тялото, в която изпитвате болка, може да разкрие емоционалния ви статус.

12-те части на тялото, които стресът и емоциите разболяват

Глава

Главоболието често е резултат от притеснението за малките неща в живота и някои пречки, пред които се изправяте. Намерете начин да се отпуснете и да не преживявате чак толкова много ежедневните задачи и проблеми.

Врат

Болката в областта на шията често е свързана с негодувание или недоволство. Понякога е твърде трудно да се прости, но намерете силата да се отпуснете, за да подобрите собственото си благосъстояние.

Рамене

Вероятно сте нерешителни и дилемите, пред които непрекъснато се изправяте, предизвикват силен натиск. Открийте човек, с когото можете да говорите и дори да поискате съвет. Това ще ви помогне да намерите решение на иначе трудни проблеми.

Горната част на гърба

В повечето случаи тази болка е причинена от страха, че в живота ви няма достатъчно любов или от чувството, че не сте оценени. И все пак, комуникацията е най-добрият начин да поискате подкрепа от вашите близки.

Долната част на гърба

Болката в долната част на гърба може да бъде причинена от страха от загуба или постоянна мания за пари. Не забравяйте, че богатството не е ключ към щастието. Затова се опитайте да намерите любов и радост от малките, но важни моменти в живота.

Лакти

Болки в ставите на лактите могат да бъдат резултат от нелогична упоритост. Опитайте се да оставите нещата да се случват сами и не се противопоставяйте на промените.

Китки

Болката в китките е причинена от самотата. Излизайте повече, срещайте се с нови хора, социализирайте се и наваксайте пропуснатото време с приятелите.

Бедра

Хората, които се страхуват от промяна, често развиват болка в бедрото. Животът се променя и трябва поне да се опитате да „хванете ритъма“ му. Насладете се на всеки един момент от него, тъй като това може да се превърне в едно голямо приключение.

Колене

Хората с надуто его развиват болка в коленете. Погледнете света – той не се върти около вас. Покажете грижа за близките си и бъдете до тях, когато имат нужда от вашето присъствие.

Задната част на краката

Болката в задната част на краката може да показва напрежение в отношенията, притежание и ревност. Научете се да се доверявате на приятелите и партньора си, да се отпускате и да не се опитвате да контролирате хората. От друга страна, ако някой ви принуди да загубите себе си, време е да продължите напред.

Глезени

Нашият зает и забързан начин на живот често ни принуждава да пренебрегнем нуждите си и да спрем да преследваме мечтите си. И все пак – трябва да се грижите за себе си и да правите неща, от които изпитвате задоволство. Това ще ви помогне по-лесно да постигате целите в живота.

Стъпала

Болката в стъпалата обикновено се появява в случай на апатия, или когато някой вярва, че всичко върви погрешно. Просто отделете време и открийте красота в живота си. Усмихвайте се повече, правете забавни неща и се наслаждавайте на малките мигове.

Д-р Бабел дава следните съвети за справяне със стреса

Идентифицирайте и променете неадаптивните начини за справяне със стреса

Например понякога хората забелязват, че пушат повече цигари, когато са подложени на стрес. Макар че пушенето или злоупотребата с алкохол и храна може да ги накара да се чувстват по-добре в краткосрочен план, това не е полезен начин за справяне със стреса (в дългосрочен план).

Споделяйте проблемите с приятели или членове на семейството, които са склонни да ви изслушат

Често може да е полезно просто да кажете на някого с какви проблеми се налага да се справяте. Хората около вас могат да ви предложат решение, да ви подкрепят или просто да ви уверят, че не сте сами.

Организирайте на времето си по-ефективно и акцентирайте върху приоритетите

Стресът често прави трудно да се концентрирате ефективно, за да си свършите работата навреме. Управлението на вашето време и приоритизирането може да намали част от “допълнителния” стрес и да ви улесни да се фокусирате върху важните неща.

Задайте си краткосрочни цели

Постигането на краткосрочни цели може да помогне за подобряване на мотивацията, улеснява определянето на приоритети и може да окаже положително влияние на самочувствието ви (когато ги постигнете). Без цели е много лесно да се отклоните и да бездействате, което допълнително ще ви натовари емоционално!

Организирайте си редовни здравословни физически дейности

Физическата активност не само помага за подобряване на вашата фигура; това също води до освобождаване на вещества в мозъка ви (ендорфини), които ви карат да се чувствате по-добре и по-малко стресирани. Тридесет минути умерена активност е всичко, което ви е необходимо, за да постигнете душевен мир и здравословен комфорт.

Източник: womenworking.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *