Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕРЕКТУС / ERECTUS

Съдържа натриева сол на хиалуроновата киселина, натриев хлорид, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, вода

Предназначение

еректусЕРЕКТУС е високоеластичен разтвор за вътреставно инжектиране. Разтворът е фабрично приготвен и дозиран в стерилна спринцовка за еднократна употреба. Използва се при остеоартрит на коляното, като намалява болката и възпалението и подобрява подвижността на засегнатия крайник. Това се постига благодарение на стерилния разтвор ЕРЕКТУС, който допълва синовиалната течност в болната става и действа като смазка.

Ставните заболявания обикновено са резултат от дегенеративни промени или травми, при които се влошава съдържанието на хиалуроновата киселина в съединителната тъкан и синовиалните течности. Инжектирането на ЕРЕКТУС неутрализира този дефицит благодарение на активната съставка в разтвора – натриева сол на хиалуроновата киселина.

Как се приема

ЕРЕКТУС се инжектира в болната става със стерилна игра при спазване на специални условия; манипулацията може да бъде извършвана само от лекар с квалификация за нея. Инжекциите се поставят веднъж седмично; един лечебен курс може да продължи от три до пет седмици и след пауза да бъде повторен. Възможно е едновременно да се лекува повече от една става.

Препоръчва се щадящ режим в рамките на 1-2 дни: без натоварване, носене на тежести и пр.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини странични ефекти от рода на подуване, зачервяване и затопляне, болка. Обикновено тези симптоми са преходни; в редки случаи е възможно да се развие възпаление, ставен излив или алергична реакция.

При нарушаване на правилата за инжектиране може да се развие септичен артрит, но такива случаи са рядкост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕРЕКТУС не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Манипулацията не се изпълнява при инфектирана или болна кожа в зоната на инжектиране.

Противопоказано е изпълнението на процедурата за стави с възпаление, например при болест на Бехтерев или ревматоиден артрит.

Не се препоръчва за лечение при бременност.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва инжектиране на други продукти по време на лечението с ЕРЕКТУС.

Според предписанията при инжектиране на продукта не трябва да се използват дезинфектанти с четвъртични амониеви соли.

Усреднена цена в аптеките – 54 лв за една фабрично дозирана спринцовка от 2 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *