Шипове се лекуват с разбити жълтъци и морска сол

Рецепти за лечение на шипове

При шипове се прави лапа от два разбити жълтъка и сол се налага на болните места. Покрива се с памучен, после с вълнен и накрая с найлон Лечението се провежда всяка вечер до облекчаване на болките.

шипове300 г морска сол се вари в 300 г вода. В разтвора се топи вълнен плат и с него се трие мястото на шиповете. След енергично масажиране с мокрото парче плат, Болното място се подсушава със суха кърпа, след което се намазват шиповете със соления разтвор, покриват се със сух вълнен шал, върху който се слага хартия и се бинтоват. Преспива се с компреса. Лечението се провежда 10 вечери последователно. При стари шипове през 2 седмици се повтаря. Рецептата дава добри резултати.

Изпича се една непълна чаена чаша морска сол към нея се добавя едно прясно яйце. Сместа се разстила и върху хартия се прави съгряващ компрес. Лечението трае 8 дни без прекъсване.

1 кг морска сол се разделя на 4 части. Всяка четвъртинка се изпича, топла се разбърква с 1 жълтък и се налага върху петата на единия крак. На следващата вечер се налага на другия крак. Пак с топла лапа. Компресът се прави само на петите, независимо къде са шиповете. До пълното отшумяване на болката.

При шепове в кръста или на стъпалата 1 супена лъжица морска сол се разбърква с жълтък на прясно яйце до получаване на каша. Прави се компрес на стъпалата или на кръста, с който наложените места се превързват с леко вълнен шал. Лечението трае 15 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Шипове се лекуват с разбити жълтъци и морска сол

  1. Pingback: Портокалов сок, мляко и мед за супер тонус | Лечение от изтока

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *