ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КЛИМОКС / CLIMOX

Съдържа амоксицилин, клавуланова киселина, микрокристална целулоза, натриев нишестен глюколат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, метилен хлорид, изопропилов алкохол, хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол

Предназначение

климоксКЛИМОКС е антибиотик с две активни съставки: пеницилиновият компонент амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилинът блокира инфекции, причинени от определени патогенни бактерии. За да се реализира пълноценно тази функция, в композицията на КЛИМОКС е включена клавулановата киселина – тя предотвратява потенциалната опасност от обезсилване действието на амоксицилина.

 КЛИМОКС се прилага при лечението на инфекции на дихателните пътища, на средното ухо, при синузит, възпаления на кости и стави, зъбни инфекции, инфекции на кожата и меките тъкани, на отделителната система.

Как се приема

Една таблетка КЛИМОКС може да съдържа  250, 500 или 875 мг амоксицилин, винаги в комбинация със 125  мг клавуланова киселина.  Изборът на конкретния продукт с персонално определената дневна доза е ангажимент на лекуващия. Приемът е два или три пъти дневно по една таблетка, през равни интервали от време.

Таблетките се поглъщат цели, без дъвчене или стриване, преди или по време на хранене. Продължителността на приема не бива да превишава срок от две седмици.

При пропуснат прием обикновено се изчаква времето за следващия; възможно е таблетката да се вземе при първа възможност, но не и ако интервалът е твърде кратък.

Единичната доза   не може да се превишава; при предозиране са възможни смущения от рода на гадене и повръщане, болки в стомаха, гърчове. Необходима е медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

При прием на КЛИМОКС е възможно да се проявят алергични реакции, изразени в обриви, възпаления на кръвоносни съдове, подуване на лимфни възли и стави, оток на лицето и гърлото, повишена температура, затруднено дишане, гърчове. Симптоматика от този вид изисква лекарска помощ, потърсете я незабавно.

Сред често съобщаваните странични ефекти от медикамента са възпаление на дебелото черво, диария, кандидози, гадене и повръщане. В по-редки случаи е възможно да се проявят проблеми с храносмилаето, главоболие и замаяност.

Има информация и за промени в кръвната картина и в стойностите на чернодробните ензими. Сред описваните смущения са хепатит, тежки дерматози, менингит, бъбречни смущения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КЛИМОКС не се употребява при алергия към някоя от съставките; при алергични реакции или чернодробни смущения от лечение с други антибиотици.

Необходима е персонална преценка за безопасността на лечението с  КЛИМОКС, ако пациентът има проблеми с черния дроб, бъбреците и отделителната система или страда от инфекциозна мононуклеоза.

Медикаментът може да се прилага при бременност, кърмене или при деца с телесно тегло под 40 кг само след анализ и индивидуална преценка за възможния риск и в съответстващи дози.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени дали лекарствените взаимодействия на КЛИМОКС променят очакваните терапевтични ефекти, дали усилват вероятността от проява на сериозни странични ефекти. Предупреждението се отнася за случаите, когато пациентът трябва да приема медикаменти като алопуринол, пробенецид, варфарин, метотрексат, както и специални продукти срещу отхвърлянето на трансплантирани органи.

_

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 14 таблетки тип 875/125 мг    

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *