Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подготовка за зимата: 6 съвети от експерти за здрава кожа

Студените месеци се оказват, че не са най-добрите приятели на нашата кожата

Благодарение на тези съвети от експерти не е необходимо да се затваряте вкъщи на топло и да наблюдавате зимата през прозореца. Ако се грижите за кожата си и сте постоянни, ще можете да се насладите на зимните месеци.

Ето 6 от най-добрите тайни и експертни съвети, така че вече да не се страхувате от ледения сезон:

1.Използвайте правилните масла

кожаАко все още не предпазвате кожата си с подхранващо масло за лице и тяло, тогава какво чакате? Маслата са изключително подходящи за цялостна хидратация, особено когато кожата ви е суха. Правилното масло за лице, например аргановото, не само ще подхрани кожата ви дълбоко, но и ще му осигури необходимите хранителни вещества. Благодарение на правилните хранителни елементи, те ще се борят със свободните радикали, ще намалят възпалителните процеси, ще премахнат сухата и увредена кожа и ще подобрят липидната бариера на кожата- това ще предотврати загубата на влага през порите.
Кой знаеше, че маслото за лице може да направи всичко това? Уверете се, че винаги нанасяте маслото на леко влажна кожа- така по-добре ще се усвои и попие. Не търкайте маслото по кожата!

2.Ексфолирайте всяка седмица!

Прохладният, сух въздух ускорява загубата на вода от кожата и това я кара да изглежда груба, суха и скучна.
Признаците на дехидратирана кожа са лющенето и напукването.
Освен това, натрупването на мъртви клетки по кожата може да попречи да се усвоят овлажнителите или други видове продукти за лице. За да се преборите е необходимо да използвате лек ексфолиант веднъж или 2 пъти седмично, за да подмладите повърхността на кожата.
При избора на ексфолиант, избягвайте суровия пилинг, стягащите вещества и абразивните ексфолианти. Те могат да премахнат естествените масла от кожата и да предизвикат дразнене. Вместо това, опитайте лек скраб от овесена каша, бадемово брашно или мед.

3.Не събличайте кожата си

здрава кожа
Винаги изплаквайте с хладка вода и използвайте нежно почистващо средство на маслена основа, за предпочитане през нощта

Много хора правят грешката да почистват кожата си повече от достатъчно (дори леко агресивно) или да я изплакват с гореща вода през студените месеци. Това са две от основните причини за суха и дехидратирана кожа. Независимо от количеството масло, което прилагате, тези нездравословни навици влошават липидната бариера и кожата ви може да се нуждае от време да се възстанови.
Сутринта използвайте хидратиращ тонер върху памучен тампон преди да нанесете масло и лосион. Що се отнася до тялото- използвайте напълно натурални средства или сапун, който да не съдържа агресивни пенообразуващи вещества.

4.Добавете влага във въздуха

Причината зимата да е такъв враг на кожата е липсата на влажност във въздуха. Овлажнител във вашия дом може да помогне на кожата да запази влагата . Към тях може да добавите етерични масла за ползите на аромотерапията и така ще повишите настроението си. Маслото от лавандула има успокояващ ефект. Маслото от мента ще ви активизира и тонизира, а цитрусовите плодове ще повишат настроението ви.

5.SPF е най-добрият ви приятел през цялата година

Знаете ли, че дори в облачни дни кожата ви е подложена на риск от UV-лъчите? Трябва да превърнете в навик нанасянето на слънцезащитни средства върху всички открити зони на тялото, след нанасяне на овлажнителя.

6.Управлявайте стреса ефективно

стрес
Това време от годината може да бъде малко стресиращо, особено когато ни се налага след всички празници да се върнем обратно на работа- това определено може да увеличи стреса и да засегне кожата ни

Стресът се явява враг, когато става въпрос за здравата кожа. Той може да разруши колагена и по този начин да ускори процесите на стареене на кожата.
Стремете се да тренирате поне 3 пъти седмично- така ще освободите ендорфини и ще понижите хормона на стреса- кортизолът.
Може да медитирате ежедневно, да се разхождате в природата, да рисувате, пеете или просто да правите нещата, което ви карат да се чувствате добре.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *