Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте защо трябва да измивате лицето си с минерална вода!

Ще останете изключително доволни от резултатите

Оказва се, че минералната вода може да се използва не само с лечебни цели, а и като козметичен продукт. Ефектът от нея е повече от задоволителен!

За никого не е тайна, че чешмяната вода е хлорирана. Факт е, че по този начин биват унищожени бактериите в нея. За съжаление обаче същото се случва и с чревната флора.

Ако я използвате пък за външна употреба и най-вече за почистване на кожата, бъдете внимателни – хлорът може да влоши значително състоянието й. Същото правило важи и за косата.

Хлорът е вещество, което дразни доста силно, дори когато е в минимални количества. То води до изсушаване на кожата и често пъти причинява различни екземи. Също така унищожава витамин Е, който е от огромно значение за красотата.

минерална вода
Минералната вода не изсушава кожата

Поради тази причина, ако страдате от едри пори или мазна кожа, забравете за миенето на лицето с чешмяна вода. По-добре го почиствайте с помощта на тампон, напоен в минерална вода. Освен това в такива случаи е добре да заложите на онази минерална вода, която е с високо съдържание на соли. Именно тя ще ви помогне да свиете порите и да намалите значително омазняването.

В случай че имате смесена или суха кожа, най-добре би било да използвате слабоминерализирана минерална вода. Тя ще тонизира отлично кожата ви!

Ако пък сте решили да използвате газирана минерална вода, имайте предвид, че преди употреба трябва да престои 30-40 минути в открит широк съд. В противен случай рискувате мехурчетата с въглероден двуокис да раздразнят сериозно кожата ви.

Много скоро ще забравите за сухата и покрита с лишеи кожа, ако заложите на ежедневното й измиване с минерална вода.

Тя е изключително подходяща за приготвяне на домашни маски.

Трябва обаче да сте наясно, че не всяка минерална вода може да се използва за целта. Най-добре би било да я изберете според типа на вашата кожа. Препоръчително е да заложите на вода със съдържание на 200-500 мг. минерали на литър, което означава слабоминерализирана вода.

След като изплакнете лицето си с нея, добре е да го обтриете с кубчета лед, приготвени също от минерална вода. Тази процедура ще ви помогне да свиете много лесно порите.

Леденият масаж ще укрепи мускулите на лицето. Когато те са добре поддържани, можете да забавите значително появата на бръчки по кожата.

Източници:woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *