Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 гарантирано ефективни билкови рецепти помагат при запек

Днес всеки втори човек страда от запек

Този неприятен симптом се появява поради проблеми с храносмилателната система, или като следствие от стреса, както и заради недостатъчно добра диета, която спазваме

Нека разгледаме накратко няколко основни и най-често срещани причини за появата на запек.

Основната от тях е неадекватното използване на правилното количество фибри и течности. Често сме стресирани, а липсата на физическа активност само усложнява съществуващите здравословни проблеми. Всичко това причинява дехидратация на тялото. От това възникват метаболитни нарушения, които нарушават работата на червата и провокират развитието на запек.

Констипацията може да се появи изведнъж, и да отмине. Много често, обаче това състояние може да бъде
хронично.

Запек се получава, когато нормалната чревна функция е нарушена. Това може да доведе до проблеми с изхождането всеки ден, което води до траен дискомфорт. Ако трае няколко дни, може да бъде временно излекуван с употребата на слабителни лекарства. Но проблемът е, че при честата употреба на този вид медикаменти се уврежда естествената перисталтика на червата. Изхождането става невъзможно без тях, и поради това се развива зависимост. Затова по-добрия вариант е да се ползват билки, които народната медицина умело комбинира.

запек
Запек – какво помага при този проблем?

 

Затова днес ви предлагаме 3 рецепти, с които може да избегнете употребата на лекарства, и по нататъшно задълбочаване на проблема със стомашно- чревния тракт

Съставът на тези отвари съдържа компоненти, които имат стимулиращо действие върху червата и ще ви помогнат, без да ви се налага да взимате слабителни лекарства.

Рецепта 1

1 чаена чаша цвят от бял равнец, 1 чаена чаша цвят от невен. Смесени добре, цветовете
се пържат с чиста свинска мас около 500 грама и около 50 грама пчелен восък.

След изпържването сместа се сваля от огъня, прецежда се и след като изстине, мехлемът се използва за мазане сутрин и вечер. Тази рецепта помага и при хемороиди.

Рецепта 2

10 грама узрели плодове от билката зърнастец се счукват добре и се заливат с 200 мл студена вода. Киснат се 8 часа. Това е дозата за 1 ден. Пие се сутрин и вечер преди хранене.

Рецепта 3

Тази рецепта се използва при хроничен запек.

Вземат се 80 грама листа от мента, 80 грама листа от майчин лист, 80 грама корен от сладник, 80 грама корен от жълта тинтява, 80 грама корен от зърнастец, 40 грама корен от дилянка, 20 грама цвят от роза, 15 грама цвят от лайка. Една супена лъжица от билковата смес се вари 10 минути в 500 мл вода и след прецеждане се пие по една винена чаша 3 пъти на ден преди хранене. При по-тежки случаи може да се консумират и по 2 винени чаши.

Източник: zhenskoe-mnenie.ru

Бодилакс
Бодилакс – срещу запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *