Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН / ACETYL L-CARNITINE

Съдържа ацетил L-карнитин хидрохлорид, желатин, целулоза

Предназначение

ацетил L-карнитинАЦЕТИЛ L-КАРНИТИН от Адифарм е хранителна добавка, която подкрепя функциите на нервната система, стимулира мозъчната дейност и подобрява физическата издръжливост на организма. Препоръчва се при интензивни спортни занимания като поддържащ компонент, или при симптоматичното лечение на тежки заболявания като полиневропатии, Алцхаймер, депресии.

Продуктът е от нов тип; той има способността да преминава през кръвно-мозъчната бариера и да оптимизира мисловните функции. Подпомага адекватното възприемане и запаметяване на информация, в това число по зрителен път. Подкрепя концентрацията и вниманието. Доказано е, че е в състояние да неутрализира определени симптоми на депресията. Подобрява енергийния баланс в мозъчните клетки; стабилизира клетъчните мембрани и забавя дегенеративните промени в мозъка, свързани със стареенето.

Благодарение на този продукт успешно се разграждат мазнини и се освобождава енергия, необходима на организма за поддържане на физическата активност.

За диабетици с проявена полиневропатия приемът на АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН е възможност да неутрализират съпътстващите болки и да подобрят подвижността на крайниците си. В този случай резултатът се подобрява при комбиниране с алфа липоева киселина.

Продължителната терапия с този продукт при пациенти с болест на Алцхаймер и на Паркинсон забавя прогресията и оптимизира качеството на живота им.

Как се употребява

АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН се взема след консултация с лекар, въпреки същността си на хранителна добавка. Капсулите от 500 мг се поглъщат цели, с вода. Ако потребителят е активно спортуващ – продуктът се приема преди тренировка. С терапевтична цел добавката се взема вечер, един час преди лягане. По лекарско назначение дневната доза може да се увеличи, но не и над три капсули дневно.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции, особено при потребители с непоносимост към сулфити. Възможни дихателни затруднения при астматици.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЦЕТИЛ L-КАРНИТИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

При доказана непоносимост към сулфити е препоръчително да се потърси друг вариант за подкрепа на организма.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за ограничено потребление на добавка в случаите, когато пациентът приема и други медикаменти. АЦЕТИЛ L-КАРНИТИНЪТ трябва да се приема в стандартната или в персонално определени дози след консултация с лекар.

_

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за опаковка от 60 капсули по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *