ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА / FOLIC ACID

Съдържа 0.4 мг фолиева киселина (витамин В9) във всяка таблетка

Предназначение

филиева коселинаПродуктът ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА от Адифарм е препоръчван за пациентски групи, в които потреблението на витамин В9 е силно увеличено и има риск от дефицитни състояния. Компонентът има ключова роля през бременността – за делението и растежа на клетките, при синтеза на нуклеинови киселини, при формирането на имунната система на зародиша. Недостигът на киселината увеличава риска от аномалии в развитието на бебето. Това е причината продуктът да се счита задължителен елемент от поддържането на здравето за бъдещите майки; ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА трябва да се приема няколко месеца преди планова бременност и след настъпването й до 12-та седмица. Оптималният прием е 0.4 мг дневно.

Този продукт е подходящ също за хора, практикуващи тежък физически труд, активно спортуващи, както и за напълно здрави хора – за профилактика срещу анемия.

Продуктът на Адифарм може да се прилага също в случаи на непълноценно хранене, при прием на хормонални противозачатъчни, при хронична умора, депресия и алкохолизъм, при бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Как се приема

Обичайната доза е една таблетка дневно; приема се с вода, без връзка с храненията. Продължителността на приема се консултира с лекар; при бременност обичайната схема е един месец преди зачеването или веднага щом се установи бременност, и до края на третия месец.

При пропуснат прием трябва да се изчака времето за следващия. Не бива да се превишава стандартната доза, въпреки че то не оказва негативно въздействие в рамките на 36 мг дневно.

Възможни нежелани ефекти

Няма информация за странични ефекти на продукта ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА, които да са с негативно въздействие върху здравето на пациента. Има данни за отделни случаи с дискомфорт в стомашно-чревния тракт, болки, чревно разстройство, подуване на корема. Не са изключени реакции на свръхчувствителност, изразени в сърбеж и обриви, бронхоспазъм, подуване на гърлото и лицето, затруднено преглъщане и говор.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА не се употребява при свръхчувствителност към продукта.

Да се избягва при епилепсия, която се контролира с фенобарбитал, фенитоин, пирамидон.

Не е подходящ вариант за пациенти, претърпели резекция на тънките черва.

Продуктът е противопоказан при онкологични заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на фолиева киселина задължително отчита лекарствените взаимодействия с антибиотици и цитостатици, аналгетици, антиациди, сулфонамиди, холестирамин, антиепилептици.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 60 таблетки по 0.4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *