Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Избелване на зъбите в домашни условия- възможно ли е?

Около 18% от хората обикновено прикриват зъбите си при снимане, защото се притесняват от жълтия им цвят

Зъбите са едни от първите неща, които забелязваме при запознанството с нови хора. Те са знак за здравето на човек, както и за доверие. При първото впечатление най-много се притесняваме, че имаме остарели, криви или пожълтели зъби, които могат да изпратят сигнал, че не сме загрижени към себе си.

При някои хора обаче независимо колко често мият устата си, зъбите им отново стават жълти. Най-честитe причини за това са пиенето на чай, кафе или пушенето.

бели зъби
Често жълтеникавите зъби сочат до по-голям проблем като нездравословни венци, изтъняване на емайла, цялостна лоша хигиена на зъбите

Ето кои са причинителите на жълтите зъби:

*Пиенето на кафе или чай
*Пушенето на цигари
*Нездравословно хранене- това включва консумирането на много преработени храна с високо съдържание на киселини (сода, бонбони, дори някои плодове)
*Сухота в устата (липсата на слюнка води до понижена защита на емайла)
*Дишането през устата и блокирането на носните ходове
*Приема на антибиотици
*Прекомерен прием на флуорид, особено ако този навик започне още от детска възраст
*Генетични фактори

Кои са 6-те начина да избелите зъбите си по напълно естествен начин?

1.Миене на зъбите след всяко хранене или пиене

Най-добрият начин за избелване (макар и да не е винаги най-лесният) е просто да миете зъбите си с подходяща паста след приема на храна или напитки. Това изисква голямо постоянство и дори може да бъде трудно в зависимост от това къде се намирате по време на хранене- например работа или училище. Избягване пушенето на цигари и пиенето на прекалено много кафе или сода, както и спазването на здравословна диета, ще подобрят цялостната хигиена на устната кухина. Ако редовно приемате оцветени напитки, направете го чрез сламка или просто редуцирайте приема.

избелване2.Водороден пероксид

Водородният пероксид е антибактериален агент и работи чудесно като средство за почистване на устната кухина и венците. Освен това,  предпазва устата от микроби. Изплакването на устата може да се прави с водороден пероксид. Разклатете в устата си около една минута като половината да е водородният пероксид, а другата половина- вода. Изследвания показват, че водородният пероксид придава свеж дъх и елиминира лошите бактерии.

3.Кокосово масло

Кокосовото масло може да служи като естествен избелвач на зъби. Някои хора твърдят, че зъбите им стават по-бели и по-здрави като прилагат кокосово масло върху зъбите си.
Други хора възхваляват изтеглянето на масло.
За да издърпате маслото, просто сложете лъжица кокосово масло в устата си и го подсушете между зъбите в продължение 5-20 минути или добавете няколко капки към четката за зъби и разбъркайте. Кокосовото масло има антимикробни свойства и е чудесно за почистване на венците. Изследване установява, че: „Терапията с кокосово масло е напълно естествена, безопасна и няма странични ефекти. Може да се счита за превантивна терапия у дома, за да се поддържа добра устна хигиена.“

4.Използвайте оцет от ябълков сайдер

Ябълковият оцет действа като естествен антибиотик и почистващ препарат за зъби. Също така, би могъл да премахне упоритите петна по зъбите. Препоръчва се на хора, които имат петна, дължащи се на виновници като кафе или никотин.

5.Лимон или портокалови кори

Използването на цитрусови плодове- включително лимон, портокалови кори или етерично масло от лимон, които съдържат полезни киселини- също избелват зъбите. Тези храни благоприятстват храносмилането, поради свойството им да регулират нивата на стомашната киселина, но високото съдържание на киселината може евентуално да изтрие емайла, ако се използва твърде агресивно.

6.Ягоди

ягодиПлодовете съдържат много полезни антиоксиданти и други съединения, които да са от полза за здравето на вашите зъби. От голямо значение е и хранителният режим. Някои храни избелват зъбите и те са:
*Източници на Калций като кисело мляко или сурово мляко
*Храни с високо съдържание на Магнезий и Калий- листни зеленчуци, ябълки, круши
*Гъби
*Сладки картофи, моркови, тиквички
*Ядки- орехи, бадеми

Домашна рецепта за избелване на зъбите:

Време: 2 минути
Порции: 1-2
Съставки:
1 чаена лъжица сода за печене
1 ягода (смачкана)
3 капки етерично масло от лимон

Насоки:
1.Смесете содата за хляб с ягодата, докато се образува паста.
2.Добавете капки от етеричното масло.
3.Сложете пастата върху вашата четка за зъби и търкайте за 2 минути.
4.Изплакнете устата и зъбите с нормална паста за зъби.
*Използвайте веднага след приготвяне на съставките.
**Може да се съхранява в хладилник още 1-3 дни.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *