ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КОЛДРЕКС ПЛЮС КАШЛИЦА / COLDREX PLUS COUGH

 

Съдържа парацетамол, гвайфенезин, фенилефринов хидрохлорид, захароза, лимонена и винена киселина, натриев цикламат, натриев цитрат, ацесулфам калий, аспартам, ментолов овкусител на прах, овкусители лимон и лимонов сок, жълт хинолин

Предназначение

колдрекс плюс кашлицаКОЛДРЕКС ПЛЮС КАШЛИЦА представлява комбиниран продукт за симптоматично лечение при настинка и вирусни инфекции. Облекчава кашлица и улеснява отделянето на задържани секрети в дихателната система; редуцира болки в гърлото, главоболие, запушен нос и хрема; овладява състояния със студени тръпки и повишена температура. Взема се само в случаите, когато е проявен целият комплекс от симптоми.

Медикаментът не бива да се използва по-дълго от три дни, ако приемът му не доведе до подобрение или ако състоянието на потребителя се влоши. Всяка от активните съставки упражнява специфичен лечебен ефект, а трите заедно постигат желаното облекчение в много от случаите. Парацетамолът смъква повишената температура и обезболява. Гвайфенезинът е отхрачващо средство, а фенилефринът успокоява отока в носната кухина и облекчава дишането.

Продуктът може да се дава на възрастни, както и на деца над 12 години в подходящи дози.

Как се приема

КОЛДРЕКС ПЛЮС КАШЛИЦА се предлага под формата на сашета. Деца над 12 години и възрастни могат да приемат до 4 дози за 24 часа; спазва се задължителна пауза от 4 до 6 часа между приемите. Медикаментът е противопоказан за деца под 12 години.

Съдържимото на всяко саше се разтваря в чаша с гореща вода непосредствено преди употреба. Разтворът се разбърква; изчаква се да се охлади до търпима температура и цялата доза се приема на глътки. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза. Предозирането може да навреди на черния дроб, затова в подобни случаи трябва да се потърси лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са главоболие и замаяност, повишаване на кръвното налягане, смущения в сърдечния ритъм. Знае се и за безсъние, гадене и повръщане, диария, нервност, тремор, раздразнителност и безпокойство.

По-рядко може да се развият алергични реакции с тежки обриви, оток на лицето и гърлото, проблеми с дишането и преглъщането. Други смущения засягат отделителната система – пациентът може да изпита трудности при опитите да уринира. Възможни са смущения в чернодробните функции, в зрението, трудности при охлаждането на кожата и пр.

Нараства рискът от кървене, образуване на подкожни кръвоизливи, синини, поява на възпалителни огнища, промени в кръвни показатели.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя от активните съставки или към помощни вещества.

Не се прилага при тежки бъбречни и чернодробни увреждания; при хипертония, сърдени и сърдечно-съдови заболявания, анемия, диабет, хипертиреоидизъм, тумор на надбъбречната жлеза, закритоъгълна глаукома, проблеми с простатата. Наложителна е консултация и индивидуална оценка на риска при прием, ако пациентът страда в момента от тежка кашлица, астматичен пристъп, миастения гравис, стомашни или чревни проблеми, безсъние, висока температура, болки от различно естество, отоци.

Не се използва за лечението на деца под 12 години.

Може да се използва за лечение на бременни и кърмачки само по лекарско предписание.

Взаимодействие с други медикаменти

Този продукт не може да се използва от пациенти, които са на лечение с трициклични антидепресанти, бета-блокери, други продукти с парацетамол, МАО-инхибитори.

Терапията с този медикамент следва да се планира предварително в случаите, когато се налага съвместяването му с пробенецид, статини, антикоагуланти, барбитурати, аспирин и други нестероидни противовъзпалителни, лекарства за мигрена, зидовудин, фенотиазини, други лекарства против настинки и вирусни инфекции.

_

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 10 стандартни сашета с разтворими гранули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *