ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИМЕКС / IMEX

Съдържа тетрациклинов хидрохлорид, бял мек парафин, средноверижни триглицериди, титанов диоксид, оцветители

Предназначение

имексИМЕКС е продукт за локално външно приложение: антибиотична маз. Препоръчва се при различните форми на акне, като неутрализира инфектирани микрозони и възпалителни точки. Продуктът е ефективен в случаите с бактериална инфекция, когато обичайните лечебни средства за акне не са в състояние да постигнат очакваните резултати.

Как се приема

ИМЕКС се полага върху засегнатите от акне зони до три пъти дневно. Достатъчни са малки количества, които трябва да образуват тънък филм след внимателно и леко втриване. Продуктът не бива да попада в очите или в устата.

Положително качество на мазта е лекото й оцветяване в телесни нюанси, което позволява да се постигне оптичен ефект за прикриване на дерматологични дефекти. Продължителността на прилагане следва да се обсъди с дерматолог.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с този продукт може да провокира алергични реакции, изразени в сърбеж, парене, зачервяване или обрив. При подобни симптоми следва да се направи консултация с дерматолог.

Възможно е по-продължителното прилагане на ИМЕКС да причини изсушаване на обработваните места. В някои случаи кожата се оцветява в жълто и свети при ултравиолетово облъчване (препоръчва се измиване с кисели сапуни). При прогресия на страничните ефекти задължително се търси лекарско мнение, за да се определи алтернативно лечение или смяна на терапевтичния режим.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИМЕКС не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки биха могли да използват продукта само след лекарска консултация.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с ИМЕКС, които са били последвани от негативни за пациента ефекти. Въпреки това пациентът трябва да информира лекуващия за всеки продукт, който е приемал или продължава да приема по време на терапията с коментираната маз. Предупреждението се отнася и за други средства за локално външно приложение с възможен режим за паралелна употреба.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 5 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *