ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛДАРА / ALDARA

Съдържа имиквимод, изостеаринова киселина, бензилов алкохол, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, бял мек парафин, полисорбат 60, сорбитанов стеарат, глицерол, метил хидроксибензоат, пропил хидроксибензоат, ксантанова гума, вода

Предназначение

алдараАЛДАРА е лечебен крем – продукт за локално външно приложение. Използва се при генитални кондиломи, базалноклетъчен карцином, актинична кератоза. Базалноклетъчният карцином от повърхностен тип е присъщ на пациенти в напреднала възраст; прилагането на крема ограничава прогресията и възможното обезобразяване – ако образуванието е на лицето. Актиничната кератоза е груб сегмент по кожата с различно от нормалното оцветяване. АЛДАРА се препоръчва само в случай на плоска актинична кератоза по скалпа и лицето (потребителят трябва да е човек със здрава имунна система).

Полагането на този крем подпомага имунната система в усилията й да се пребори по естествен път с новообразуванията.

Как се приема

АЛДАРА се полага върху проблемния участък от кожата, като се спазват определени правила и хигиенни изисквания. Продуктът е фабрично дозиран в запечатани сашета, всяко за еднократна употреба. Веднъж отворено, пликчето позволява подробно апликиране в застрашената зона; остатъкът се изхвърля и при следваща процедура се отваря ново пакетче. След намазване обработеното място трябва да остане открито, без превръзка.

При генитални брадавици апликациите се извършват три пъти седмично; обработената зона не трябва да се мие 6 до 10 часа. пълно излекуване при жени обикновено се постига в рамките на 8 седмици, а при мъже – на 12.

При базалноклетъчен карцином апликациите са в 5 последователни дни на седмицата – напр. без събота и неделя; схемата се изпълнява в продължение на 6 поредни седмици. Обработеният участък от кожата трябва да остане сух след процедурата в продължение на 8 часа.

Лечението на актинична кератоза е с локално приложение на крема три пъти седмично, в продължение на месец. Намазаният участък от кожата не се мие в продължение на 8 часа. След приключване на модула се прави контролен преглед и ако е необходимо следва нова серия от процедури.

Ако е пропусната процедура, лечението продължава при първа възможност по обичайната схема. Не се прави повече от една апликация на ден. Предозирането се неутрализира чрез измиване с топла вода и сапун.

Възможни нежелани ефекти

Има информация за кожни раздразнения, свързвани с полагането на АЛДАРА. Прилагането на медикамента се прекратява при симптоми като сърбеж, раздразнение, зачервяване, поява на обриви тип “мишена”, както и на системни признаци от рода на треска, болки в ставите, сърбеж и/или болки в очите, поява на ранички в устата и др.

При лечение с този продукт се правят консултации със специалист всеки път, когато пациентът свързва нови усещания с полагането на АЛДАРА. Възможно е реакциите да означават, че медикаментът действа и оздравителният процес е започнал.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛДАРА не се използва за лечение на деца и подрастващи.

Не бива да се полага в случаи на алергия към някоя от съставките на крема.

Не се полага вътрешно; трябва да се внимава за контакт с очите и лигавицата на устата – опасно е.

Не се използва върху разранена кожа, върху пресен белег от хирургична интервенция.

При отслабена имунна система лекуващият следва да прецени дали използването на продукта е безопасно.

Продуктът е противопоказан при кърмене. Лекуващият следва да прецени индивидуално дали този продукт е подходящ за лечение на бременни и какви са рисковете.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за несъвместимост на АЛДАРА с други медикаменти. Въпреки това пациентът задължително се консултира с лекуващия за терапиите, които провежда във връзка с други заболявания. възможни са промени в терапевтичните схеми, особено ако пациентът използва и други средства за локално външно приложение.

________

Усреднена цена в аптеките – 120 лв за опаковка от 12 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *