Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛОСТРАЗИН / LOSTRAZIN

Съдържа цилостазол, царевично нишесте, микрокристална целулоза, кармелоза калций, хипромелоза, магнезиев стеарат

Предназначение

лостразинС ЛОСТРАЗИН се постига разширяване на кръвоносните съдове и ограничаване риска от слепване на тромбоцити и образуване на съсиреци в тях. Използва се при състояние, известно като интермитентна клаудикация, накуцване. При него ходенето е затруднено от периодични спастични болки, които се дължат на влошено кръвоснабдяване на крайниците. Приемът на ЛОСТРАЗИН позволява да се удължат разстоянията, които потребителят може да извърви без затруднение. Медикаментът се добавя към терапията на пациенти, които не са в състояние да подобрят подвижността си и след преминаване към здравословен живот без вредни навици като тютюнопушене, както и към подходяща физическа активност.

Как се приема

ЛОСТРАЗИН е медикамент за дългосрочна терапия. Дневният прием обикновено е два пъти дневно – сутрин и вечер, половин час преди хранене. Единичната доза е 100 мг; тя може да бъде коригирана по преценка на лекуващия. Подобрение може да се почувства най-рано след около 4 седмици от началото на лечението. Стандартната препоръка е за терапия в продължение на три месеца.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза. Предозирането провокира симптоми като главоболие, диария, нарушения в сърдечния ритъм, спадане на кръвното налягане.

Приемът не бива да се прекратява самоволно дори в случаите, когато пациентът се е почувствал добре. Допустимо е само ако се проявят опасни странични ефекти – тогава без отлагане се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

ЛОСТРАЗИН може да провокира тежки състояния като сърдечен удар, инсулт, кръвоизливи, неравномерен ритъм на сърцето, отоци поради влошена сърдечна дейност, отклонения в чернодробните функции. Симптоми за подобно развитие изискват незабавна медицинска помощ.

Често съобщавани странични ефекти са диария, главоболие, възпаление на гърлото и ринит, сърцебиене, гадене и повръщане, анорексия, сърбеж и кожни обриви, отпадналост. В някои случаи потребители са имали оплаквания от тревожност, влошено качество на съня, болки, странни сънища, гастрит.

Описвани са промени в показателите на кръвната картина, треска, конюнктивит, тинитус, промени в урината.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛОСТРАЗИН не се употребява при алергични реакции, сърдечна недостатъчност, при прекарани хирургични интервенции в рамките на последните 6 месеца.

Продуктът е неприложим в случаите, когато потребителят е имал епизоди със загуба на съзнание при сърдечни заболявания; при неконтролирана хипертония, язва, диабет с патологии върху зрението, след неотдавна преживян инсулт.

Употребата на медикамента се изключва при бременност и кърмене.

Продуктът не е подходящ за пациенти с умерени или тежки форми на бъбречни и чернодробни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание е необходимо при лечението с ЛОСТРАЗИН на пациенти, които приемат противосъсирващи, клопидогрел, ацетилсалицилова киселина.

Индивидуална преценка за начин на безопасно прилагане изисква съвместяването с антибиотици, противогъбични продукти, омепразол, статини, продукти за лечение на малария, за лечение на мигрена, на гърчове и психични заболявания. специално внимание се отделя при съвместяване с жълт кантарион.

Специален график за прием или изключване на някои лекарства се налага при лечение с диуретици, АСЕ-инхибитори, бета-блокери и др.

Усреднена цена в аптеките – 30 лв за 60 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *