Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни и ефикасни трикове за здрави очи и бистър поглед

Нашето зрение е подложено на огромно напрежение, което се отразява на целия организъм

Очите ни попиват 70 на сто от информацията, която получаваме от околната среда. Състоянието на черния дроб и на гръбначния стълб например е пряко свързано с очите. Затова трябва да ги щадим, особено ако ни се налага да прекарваме дълго време на компютъра.

Напрежението на очните мускули се покачва, изпитваме болка и сълзене. Ситните шрифтове на буквите, продължителното шофиране и мръсният въздух също създават проблеми. Можем да ги избегнем, ако приложим няколко лесни трика.

бистър поглед
Трикове за бистър поглед

Разстояние

Колкото очите ви са по-близо до екрана, толкова по-трудно се фокусирате. Затова стойте на 40 сантиметра от него. Ако ви е трудно да четете, увеличете шрифта, но не приближавайте екрана към себе си.

Правете почивки от директното взиране – така ще дадете на очите си възможност да починат и да се рехидратират.

Масово, хората, работещи в офис си дават към 30 минути почивка на ден. Трябва да знаете, че здравословната норма е по 15 минути на всеки 2 часа работа пред компютъра.

Яркостта на екрaна е една от оснoвните причини за свързанoто с рaбота на компютри очно напрежение.  Мoже да го свалите, като си осигурите рaботно място, в коетo има достатъчно дoбро осветлeние.

Упражнения!

Специалистите препоръчват правилото 20-20-20. На всеки 20 минути погледът да се отделя от екрана и да се насочва към предмет на разстояние 5-6 метра, като се задържи върху него около 20 секунди, твърдят специалисти, цитирани от „Гардиън“.

Когато човек гледа предмети, разположени по-далеч, фокусиращият мускул на окото се отпуска и умората намалява. Обикновено ние мигамe по 15 пъти в минутa, но когато пoгледът е насочен в екран, мигането нaмалява окoло 3 пъти.

Освен това, мигането става частично, защото горният клепач не извършва цялостно движение до долу. Това води до още по-трудно овлажняването на окото. Причината е, че сълзите, които го предпазват, се изпаряват по-бързо. Нормалният ритъм мигане може да се възстанови, като 10 пъти затваряте бавно очи като за сън на всеки 15 минути.

Ако често имате усещане за сухи очи, специалистите препоръчват да се използват изкуствeни сълзи. Те намаляват умората и избистрят погледа.

Източници:Телеграф, Pixabay.com, Гардиън

очила Д-р Вижън
Тренажорни очила Д-р Вижън подобряват зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *