БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Алексей Ковалков: Ще отслабнете, ако забравите за тези 4 храни!

Алексей Ковалков е един от най-популярните руски диетолози. Преди 10 години самият доктор на медицинските науки е страдал от наднормено тегло

Алексей Коловков

Алексей Ковалков познава добре основите на правилното хранене. Той е искал да създаде, от гледна точка на професионален лекар, система за хранене, която е предназначена за здравословно отслабване.

Докато четял и събирал нови впечатления по темата, д-р Ковалков решил да изпробва своите допълнени знания за правилното хранене първо върху себе си. За шест месеца руският лекар постигнал невероятен резултат. Докторът загубил 52 килограма. Личната увереност в ефективността на неговия метод за сваляне на килограми го принудила да създаде специална система за отслабване. Също така, лекарят по медицина основава клиника, в която повече от 6 хиляди пациенти са се отървели от наднорменото тегло, до този момент.

Алексей Ковалков не признава диетите. Той е сигурен, че всяка забрана, в крайна сметка, се превръща в неудържимо желание. Лекарят е уверен и че за здравословно отслабване и поддържане на нормално тегло всеки човек трябва да се справи с ето тези моменти:

– разберете каква е вашата индивидуална причина за увеличаване на теглото;

– поемете отговорност за процеса на отслабване;

– ясно формулирайте целите си.

Основни принципи на храненето, според Алексей Ковалков

В подготвителния етап трябва да се придобият навици за по-интензивно движение. С всяка седмица се увеличава времето за физическо натоварване, което трябва да бъде приятно, лесно и достъпно. В този смисъл, руският лекар предлага да се ориентираме към бързото ходене. За деня трябва да се правят от 8000 до 12000 стъпки. Също така е важно да се откажем от консумирането на храни, които съдържат бързи въглехидрати: сандвичи, тестени изделия, сладкиши, безалкохолни напитки.

Едно от ключовите условия за правилната загуба на тегло, според доктор Ковалков е лекото и постепенно постигнато почистване на стомашно-чревния тракт чрез системно гладуване. Подготовката на етапа отнема 2-4 седмици. Чрез придобиване на тези нови навици, според него, е лесно да се отървем от 3 до 5 кг.

И така, преди да предприемем каквото и да е, по отношение на спазването на някакъв хранителен режим, трябва да започнем с:

– увеличаване на физическото натоварване и превръщането на ходенето пеша в рутина;

– отказ от вредни за здравето, но приятни за небцето храни;

– постигане на цел – поне един ден от седмицата се прекарва само на вода и чай.

Най-важният и траен етап е консолидирането (укрепване) на резултата

Този етап трае между 12-18 месеца. През това време трябва да свикнем с новите хранителни навици и активния начин на живот. Основното нещо е да не забравяме, че трябва да правим по 8000-12000 стъпки на ден, да ядем правилните храни и да се научим как да ги комбинираме правилно.

Основи на правилното хранене

Основният акцент трябва да бъде поставен върху протеиновите продукти с ниско съдържание на мазнини. Лекарят настоява, че е добре всеки ден да се изяждат по две варени яйца.

Освен това е задължително да се ядат трици. Те дават чувство на ситост и не се съхраняват в тялото под формата на мастни депозити.

Алексей Ковалков насърчава пациентите с наднормено тегло да ядат колкото е възможно повече фибри. Намират се в листните зеленчуци, пресните краставици, билките и зелените чушки. Тези продукти могат да се консумират по всяко време на деня, в неограничени количества.

Кедровите ядки е добре да бъдат част от всекидневното ни меню. В тях се съдържа L-аргинин, който помага на организма да се справи с излишните мастни натрупвания и прави човека по-устойчив на стрес.

За закуска комплексните въглехидрати (овесена каша, елда) са най-добри. Благодарение на тях ще получим енергия за целия ден и няма да станем жертва на внезапно появилият се глад.

Диетологът смята, че няма универсална диета за всеки човек, защото всеки организъм е индивидуален

Ако трябва да се отървем от 5 излишни килограма, можем да се борим сами, ръководени от основния съвет на Коловков. Но ако проблемът е много по-значим, трябва да се свържем с квалифициран специалист по хранене, за да е ясна причината за наддаване на тегло, както и за да се спре този процес.

Алексей Ковалков силно препоръчва да намалим излишните килограми, за да подобрим здравето. Няма по-добро лекарство за високото кръвно и диабета от отслабването. Няма и по-добра превенция срещу инсулт и рак от регулярното гладуване, убеден е руският специалист.

Диетологът споделя единственото според него универсално правило, което трябва да насочва всеки, който иска да каже сбогом на наднорменото тегло. Той призовава да се изключат от диетата 4 продукта: захар и всяка храна, която я съдържа, брашно, картофи и бял олющен ориз.

Ние, от своя страна, се надяваме, че ще можете да постигнете целта! Отслабвайте постепенно, ръководени от принципите на правилното хранене и не забравяйте да се движите. Колкото по-често, и колкото повече – толкова по-добре.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *