Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МОНТЕКОН / MONTECON

Съдържа монтелукаст, манитол, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, хидроксипропилцелулоза, червен железен оксид, аспартам и магнезиев стеарат

монтеконДъвчащите таблетки МОНТЕКОН се препоръчват за деца и възрастни с астма; продуктът облекчава дишането и удължава периодите на ремисия, като острите пристъпи се случват по-рядко.

Продуктът се приема като допълнително средство, подпомагащо въздействието на индивидуално препоръчаните медикаменти. Взема се и от деца над 6-годишна възраст, като чрез него се избягва употребата на кортикостероиди и увреждането на дихателните пътища с белодробен оток.

Как се приема

Приемът на МОНТЕКОН се определя като продължителност от лекуващия. Таблетките за дъвчене се вземат веднъж в рамките на 24 часа; подходящото време за това е вечерта. Да се спазва условието – приемът да е час преди хранене или два часа след него. Ако потребителят е дете, терапията се провежда под родителски контрол. Стандартните таблетки от 5 мг са подходящи за деца над 6-годишна възраст; за възрастовата група 2-5 години са налични таблетки от 4 мг.

При пропуснат прием не бива да се наваксва с по-голяма доза. Предозирането може да причини смущения от рода на болки в корема, гадене и повръщане, главоболие, сънливост; не са изключени алергични реакции. При подобни случаи е необходима медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на дъвчащите таблетки МОНТЕКОН може да стане причина за странични реакции от рода на повръщане, диария, главоболие, дихателни инфекции, обриви и висока температура.

В по-редки случаи се съобщава за алергични реакции, изразени в сърбеж и обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане. Възможни са оплаквания от сухота в устата, влошено качество на съня, раздразнителност и тревожност, депресивни състояния, замайване и припадъци, кървене от носа, слабост, болки в ставите, мускулни крампи. Има информация и за сърдечни смущения, отоци по крайниците, хепатит, белодробни възпаления, мисли за самоубийство.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Дъвчащите таблетки МОНТЕКОН не се приемат при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан за деца под двегодишна възраст.

Приемът се прекратява, ако се прояви комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вдървяване на крайниците, обриви или влошаване на дишането. Необходима е лекарска помощ.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат тези таблетки само след одобрението на лекар. Необходима е индивидуална преценка за баланса риск-безопасност.

Не бива да се шофира, ако приемът на тези таблетки причинява замайване, тревожност, влошена концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

МОНТЕКОН не бива да се комбинира с аспирин или с други нестероидни противовъзпалителни лекарства.

Специална преценка за съвместимост е наложителна, ако пациентът приема противоепилептични или противотуберкулозни продукти от рода на фенобарбитал и рифампицин.

_________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за 30 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *