ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕКЕНОР / DEKENOR

Съдържа декскетопрофен, натриев хлорид, етанол, натриев хидроксид, вода

Предназначение

декенорДЕКЕНОР е нестероидно противовъзпалително средство под формата на инфузионен разтвор; въвежда се инжекционно или чрез система от медицинско лице. Помага при умерени и силни болки в случаите, когато болкоуспокояващото не може да се вземе перорално. Обикновено се използва при постоперативни терапии или бъбречни кризи.

Как се приема

Приемът на ДЕКЕНОР – мускулна инжекция или венозно вливане, се възлага на медицинско лице, много често в болнични условия. Дневната доза се определя индивидуално според потребностите на пациента; възможни са една до три инжекции за 24 часа, т.е. максималната дневна доза е 150 мг. Най-често интервалът между две дози е 8-12 часа, но е възможно при необходимост да се съкрати до 6.

Препоръчваната практика е лечението с тази форма да не е по-продължително от два дни и постепенно да се премине към прием на таблетки. Пациенти в напреднала възраст или с хронични болести на бъбреците и черния дроб прилагат редуцирана дневна доза с лимит 50 мг.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ДЕКЕНОР най-често може да причини гадене и повръщане, локална болка в мястото на инжектиране, подкожен кръвоизлив или възпаление. По-рядко се съобщава за болки в корема, сънливост и замаяност, диария или запек, ниско кръвно, обриви, умора, пресъхване на устата, анемия.

В редки случаи лечението с ДЕКЕНОР провокира високо кръвно, възпаления на кръвоносни съдове, тремор, смущения на зрението и слуха, смущения в сърдечния ритъм, чернодробни отклонения и жълтеница, промени в кръвната картина и основни показатели на урината, болки и скованост в мускулите и ставите и пр.

Има и единични случаи на тежки алергични реакции до анафилактичен шок, с отоци и дихателни затруднения, обриви, бъбречни отклонения и промени в показателите на кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДЕКЕНОР не се прилага при алергия към съставки на медикамента, както и към други нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът е противопоказан при астма, алергичен ринит, назални полипи, язва, тежки форми на колит; ако потенциалният потребител е склонен към вътрешно кървене или е страдал от подобни прояви преди време.

Не е подходящ при сърдечна недостатъчност, тежки форми на бъбречни и чернодробни заболявания, нарушено съсирване на кръвта.

Не се използва за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент не бива никога да се взема едновременно с  аспирин, кортикостероиди, лекарства за предотвратяване на съсиреци като варфарин, литий, метотрексат – при рак и артрит; лекарства против епилепсия и някои антибактериални препарати.

Съчетаването с други лекарства е възможно, но само след внимателна преценка за възможния риск при конкретен пациент. Възможен е паралелен прием с корекции в дозите или прием с определен интервал от време между отделните продукти. Такива медикаменти са например диуретици, бета-блокери, лекарства за вирусни или антибактериални инфекции; някои антибиотици и противодиабетни продукти; лекарства при сърдечна недостатъчност; антидепресанти и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за 10 стандартни ампули

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *