БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ПЛЕНДИЛ / PLENDIL

Съдържа фелодипин, пропил галат, натриев стеарил фумарат, лактоза безводна, карнаубски восък, хипромелоза, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, натриев алуминиев силикат, полиоксил хидрогенирано рициново масло, макрогол, оцветители

Предназначение

плендилПЛЕНДИЛ разширява кръвоносните съдове и това позволява да се нормализира повишеното кръвно налягане. Медикаментът не се отразява върху пулса и съкратителната способност на сърдечния мускул. Прилага се при лечението на хипертония, ангина пекторис, стенокардия.

Как се приема

Приемът на ПЛЕНДИЛ се назначава от лекар. Дневната доза и продължителността на терапията се определят индивидуално.

Приемът на този медикамент е веднъж дневно, за предпочитане сутрин преди хранене или с лека закуска. Таблетките се поглъщат цели, с вода; не трябва да се дъвчат, стриват или чупят.

Определената от лекуващия доза не може да се променя. При предозиране е възможно да се почувстват симптоми като гадене и повръщане, промени в сърдечния ритъм, болки в гръдната област. Състоянието изисква незабавна медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

ПЛЕНДИЛ може да предизвика главоболие, затопляне и зачервяване на лицето, отоци по глезените. В по-редки случаи е възможно след приема на лекарството пациентът да почувства стомашна болка, гадене, замайване, ускоряване на пулса и сърцебиене, обриви, усещания за боцкане по кожата.

Има информация също за повръщане, еректилна дисфункция, рязко спадане на кръвното и припадъци, болки в сърдечната област, обриви.

Съобщава се и за единични случаи на мощни алергични реакции – оток на лицето, гърлото и езика; затруднено дишане и говор; кожни възпаления; промени в стойностите на кръвната захар и чернодробните ензими; подуване на венците, възпаление на устната лигавица, повишена температура, аритмия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПЛЕНДИЛ не трябва да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при инфаркт, нестабилна стенокардия, неконтролирана сърдечна недостатъчност.

Не се препоръчва прилагане при бременност и кърмене.

Рискови пациенти, за които се изисква конкретна оценка на възможния риск, са хората с ниско артериално налягане, аортна стеноза, сърдечна недостатъчност, чернодробни увреждания.

Пациентът на ПЛЕНДИЛ не бива да шофира, ако медикаментът повлиява концентрацията и бързината на реакциите му.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени съвместимостта на ПЛЕНДИЛ с други медикаменти, които е възможно да се приемат паралелно с коментираното лекарство. Преценката отразява промени в ефективността, проява на странични ефекти и пр.

ПЛЕНДИЛ не бива да се приема заедно със сок от грейпфрут, цитрусът усилва действието му.

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 30 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *