Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПИРАМИНОЛ / PYRAMINOL

Съдържа пирацетам, аспартам, безводна лимонена киселина, манитол, аромати, арабска гума, аскорбинова киселина

Предназначение

пираминолПИРАМИНОЛ помага при мозъчни увреждания от отравяне или от недостиг на кислород. С помощта на този ноотропен продукт се възстановяват познавателните способности. Подобряват се показателите на кръвообращението – т.н. реологични свойства на кръвта, способността да тече нормално по кръвоносните съдове и да “храни” съответните тъкани. При това лекарството не упражнява стимулиращ психиката ефект, нито е със седативно или успиващо действие.

Употребява се при нарушения на паметта и вниманието или липса на мотивация като симптоми на психо-органичен синдром. Постига подобряване на състоянието при внезапни неволеви съкращения на мускули, шум в ушите и световъртеж – вертиго, при проблеми на равновесието и пр. може да се прилага за профилактикта при сърповидно-клетъчна криза на кръвообращението.

Как се приема

Приемът на ПИРАМИНОЛ трябва да бъде назначен от лекар. Дневната доза и продължителността на приема зависят от диагнозата и общото състояние на пациента.

При психо-органични синдроми с влошаване на умствената дейност обикновено се дават по 4.8 г дневно на два-три приема; режимът се поддържа няколко седмици по лекарска преценка, след което дневната доза се редуцира наполовина.

При неволеви мускулни съкращения терапията започва със 7.2 г на ден, разделени по равно на 2-3 приема. На всеки 3-4 дни дневната доза се увеличава, докато достигне пределната от 24 г на ден. Продуктът може да се взема продължително; препоръчва се все пак на всеки 6 месеца да се правят контролни изследвания и да се пробва поддържащо лечение с по-ниски дози. При наличие на бъбречни заболявания се прилага редуцирана дневна доза.

За лечение на вертиго се дават по 2.4 до 4.8 г дневно от медикамента; дозата се разделя за 2-3 приема.

При профилактика на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза се изчисляват по 160 мг на кг дневно; дозата се дели на 4 части. Ако пациентът е в етап на ремисия, дневната доза може да е 300 мг/кг.

Продуктът може да се приема независимо от храненията. Гранулите за един прием се разтварят във вода и разтворът се изпива веднага. Лечението може да е продължително, при хронични проблеми дори до 12 седмици.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са нервност и повишена активност, увеличаване на телесното тегло. В по-редки случаи може да се развият депресивни състояния, сънливост и усещане на постоянна умора.

Най-тежките последици могат да се изразят в алергични реакции – до анафилактичен шок, гадене и повръщане, болки в корема, диария, вертиго, нарушено равновесие и координация на движенията, главоболие, тревожност, обърканост и халюцинации, тежки обриви и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към пирацетам, както и към продукти с тазиактивна съставка, към други компоненти на продукта.

Не се прилага при пациенти с мозъчен кръвоизлив, тежка бъбречна недостатъчност, хорея на Хънтингтън.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приема, ако пациентът е с данни за вътрешни кръвоизливи.

Не се препоръчва за лечение на бременни и кърмачки.

Продуктът е с ограничени данни за безопасно приложение при деца на 1 до 3 години.

Взаимодействие с други медикаменти

При паралелен прием с екстракти на щитовидната жлеза Т3 и Т4 са възможни смущения на съня, раздразнителност, обърканост.

Има висок риск от кървене, ако този медикамент се приема едновременно с антикоагуланти и тромбоцитни антиагреганти.

________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 30 сашета  по 2400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *