ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

12 съвета, следвани от самите дерматолози

Попитахме водещите експерти в тази област как поддържат кожата си млада, свежа и сияеща постоянно. Ето някои от техните съвети:

1.Не забравяйте за защитата!

слънцезащитен кремСлънцезащитният крем е ключов елемент за запазване младостта на кожата. Как да бъдете сигурни дали слагате достатъчно количество крем? Председателят на Женската дерматологична общност д-р Фокс Гарнър поставя широкоспектърно слънцезащитно средство със SPF 30 или повече върху дланта (около половин чаена лъжичка), на лицето, шията и ушите. „Препоръчително е да се намажете 2 пъти, за да сте сигурни, че няма пропуснато място.“

2.Малка слънчева целувка

„Лекият тен подмладява кожата с години, подравнявайки цвета“, което според скорошно проучване е ключова характеристика за свежия вид, споделя Ранела Хирш, дерматолог от Кеймбридж.

3.Коя е най-добрата закуска за кожата?

Новият сутрешен дерматолог Дорис Дей започва с бадемова закуска: „Бадемите съдържат есенциални мастни киселини, които помагат да се спре възпалението, да се предотврати появата на бръчки, увисване или обриви по кожата.“ Ако не харесвате ядките, направете на вашата кожа услуга, като ядете за обяд или вечеря ястие със сьомга, риба тон или камбала.

4.Избягвайте прякото слънце!

„Кардио упражненията, като бягане или каране на колело, могат да доведат до отслабване на колагена и увисване на кожата“, казва Кейти Родън, дерматолог от Оукланд.

аерозол5.Аерозол против сухота

За да поддържа кожата си еластична, дерматолог от Лос Анджелис, си пръска Аерозол няколко пъти на ден. Това средство е пълно с минерали, включително селен, който предпазва от вредното ултравиолетово лъчение.

6. Слънцезащитна пудра

„Слънцезащитните продукти губят ефекта си 3 часа след прилагането, ако не и по-рано, така че без повтарящо се приложение е невъзможно“, казва дерматолог от Вашингтон Елизабет Танзи. За по-лесна корекция, тя използва слънцезащитна пудра, чийто ефект върху кожата е с голяма продължителност.

7.Комбиниране на продукти

„Кръстосаната грижа е ключът към ранното възстановяване“. Слънцезащитните продукти и антиоксиданти сутрин и ретиноиди с пептиди през нощта, работят по-добре, когато са комбинирани „, съветва Мери Лупо, дерматолог от Ню Орлийнс.

грах8. Зеленчуци на лицето

Замразеният грах успокоява сърбящите и раздразнени очи. Този метод препоръчва  дерматолога от Ню Джърси Джини Доуни: „Когато се върна у дома от работа, свалям грима си и поставям опаковка замразен грах на клепачите за 5 минути.“ Това спомага за намаляване на отока и пигментацията в областта на очите. За разлика от леда, пакет грах внимателно приема формата на окото за отрицателно време.

9.По-малко сладкиши

Разграждането на захари уврежда колагена, който е отговорен за гладкостта и еластичността на кожата. За да се предотврати излизането на този естествен процес извън контрол, дерматологът Найла Малик, се придържа към въглехидратите с нисък гликемичен индекс, например зърнените продукти. В тях има малко захар, тялото ги абсорбира бавно и по този начин помага да се намали загубата на колаген.

10.Дзен за кожата

Напрежението рязко може да увеличи производството на хормони, които да доведат до появата на обриви или други нарушения като псориазис. Затова е много важно да умеете да контролирате стреса. Дерматологът Ани Чиу препоръчва всеки ден да си правите маска за лице и да я оставяте за около 10 минути. Друг трик: изключете телефона си след 20:00 часа. Дори и такава дреболия би могла да ви помогне много.

зелен и черен чай11.Пийте чай!

Още през младините си, Ейми Уеслър е обичала да пие зелен и черен чай. Сега пие по 3-5 чаши на ден за кожата си. Проучвания показват, че тези видове чай съдържат защитни вещества, които предпазват кожата от рак и предотвратяват разграждането на колаген- причината за бръчките.

12.Силно тяло, здрава кожа

„Занимавам се сериозно със силови упражнения и препоръчвам на клиентите на моята възраст да увеличат натоварването“, споделя Патриша Ферис. Каква е целта? Целта е еластична кожа от врата до петите и здрави мускули. Упражненията не действат само върху тялото, а имат и благоприятен ефект върху вида на кожата.

Източник: http://zdorovie.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *