БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ДУТАСТЕРИД / DUTASTERIDE

Съдържа дутастерид, бутилхидрокситолуен, глицеролов монокаприлокапрат, желатин, глицерол, оцветители

Предназначение

дутастеридДУТАСТЕРИД е медикамент за лечение на уголемена простата при доброкачествена хиперплазия на жлезата (когато причината за това е свръхпродукция на хормона дихидротестостерон). Симптомите на това заболяване са смущения в уринирането – промени в честотата, скоростта, количеството на отделяната урина – до пълно блокиране. Приемът на медикамента регулира отделянето на споменатия хормон, при което простата намалява обема си и отделителният процес се нормализира.

Как се приема

Приемът на този медикамент става по лекарска препоръка. Обичайната доза е една капсула дневно, с чаша вода. Капсулите се поглъщат цели – без дъвчене или разтваряне, тъй като съдържанието може да увреди лигавицата на устната кухина. Действието на медикамента е индивидуално; срокът на прием зависи от постигнатия ефект. Възможно е да се наложи прием в продължение на6 месеца или повече.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; не се препоръчва вземане на две капсули в рамките на 24 часа.

Ако неволно е приета по-висока от препоръчаната доза, трябва да се направи консултация с медицинско лице.

Възможни нежелани ефекти

При терапията с този медикамент не са изключени алергични реакции, изразени в обриви, уртикарии, оток на клепачите, лицето, гърлото, крайниците и затруднено дишане. Подобни симптоми са знак да се прекрати приемът и да се потърси медицинска помощ.

Съобщавано е също за отслабване на либидото и еректилна дисфункция, затруднена еякулация, в по-редки случаи сърдечна недостатъчност с недостиг на въздух и умора. Не са изключени болезненост на тестисите, депресивни състояния, уголемяване на гърдите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някой от компонентите на продукта.

Не се използва при пациенти с тежки чернодробни заболявания. При болен черен дроб принципно се преценява безопасното приложение на ДУТАСТЕРИД и терапията протича под контрол.

Някои данни сочат увеличен риск от рак на простатата при продължително лечение с този медикамент.

Съдържанието на капсулите не трябва да има контакт с жени, деца и подрастващи, тъй като е възможно трансдермално проникване с негативен ефект. Особено опасен е контактът с активното вещество за бременни жени, тъй като са допустими отклонения в развитието на бебетата от мъжки пол.

Сред съобщаваните странични ефекти са главоболие, стомашни раздразнения, диария.

Взаимодействие с други медикаменти

Страничните ефекти на този продукт се проявяват по-често при взаимодействие с някои други лекарства. Необходимо е внимание при необходимост от съвместяване с медикаменти за контрол на повишено артериално налягане от рода на верапамил; антимикотици; лекарства за ХИВ-позитивни и болни от СПИН; антидепресанти; алфа-блокери.

______

Усреднена цена в аптеките – 28 лв за опаковка от 30 капсули по 0.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *