БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

БИКСЕБРА/ BIXEBRA

Съдържа ивабрадин, малтодекстрин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоиден силициев диокисд, магнезиев стеарат, хипромелоза , титанов диоксид, талк, пропилен гликол, оцветители

Предназначение

биксебраБИКСЕБРА се препоръчва като лекарствено средство при стабилна стенокардия и сърдечна недостатъчност. Медикаментът може да бъде прилаган при възрастни, които не са лекувани с бета-блокери по някаква причина; включва се и в комплексно лечение с бета-блокери; обикновено индикациите за тези болестни състояния са свързани с гръдна болка.

Как се приема

Лечението с БИКСЕБРА се препоръчва от лекар, който определя дневната доза и продължителността на приема в зависимост от конкретните потребности на пациента. Таблетките се приемат по време на хранене.

Лечението на стабилна стенокардия започва с два приема дневно от по 5 мг БИКСЕБРА. При необходимост дозата може да се повиши до 2х7.5 мг, а при хора в напреднала възраст – да се редуцира до 2х2.5 мг дневно. Таблетките се вземат сутрин и вечер, по едно и също време.

При хронична сърдечна недостатъчност дневните дози са аналогични. Ако дозата е превишена пациентът може да почувства недостиг на въздух и отпадналост, което е свързано с твърде забавената сърдечна дейност. Състоянието налага да се потърси медицинска помощ.

Ако е пропуснат прием, най-добре е да се изчака времето за следващия и да се вземе само обичайната доза. Самоволното прекратяване на терапията с този медикамент е опасно и не може да става без лекарски контрол. Обикновено приемът на този продукт продължава през целия живот.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на продукта може да предизвика алергични реакции, изразени в кожни обриви и дихателни затруднения, оток на лицето и гърлото. В редки случаи пациентът може да почувства неравномерни сърдечни удари, виене на свят, болки в корема, гадене и повръщане, запек или диария, промени в кръвната картина, промени в електрокардиограмата, зрителни затруднения, общо неразположение.

По-чести оплаквания са главоболие, размазано виждане, забързан сърдечен ритъм, промени в кръвното налягане. През първите два-три месеца от лечението са възможни зрителни феномени от рода на проблясвания, виждане на обекти с ореол, разпадане на изображението. Съобщавано е и за усещането, че сърдечната дейност се забавя – този симптом също е преходен за началния етап на лечението.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИКСЕБРА не бива да се употребява при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при сърдечна честота под 70 удара в минута, при кардиогенен шок, прекалено ниско кръвно, нарушения на сърдечния ритъм, остър инфаркт на миокарда, нестабилна стенокардия, влошена сърдечна недостатъчност.

Да не се дава на пациенти с тежки чернодробни проблеми.

Не се прилага при бременност и кърмене, както и при вероятност от забременяване.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Рискови пациенти, за които се преценява индивидуално безопасното прилагане, са преживелите инсулт, с бъбречна недостатъчност, хронично заболяване на ретината и др.

Пациентът не трябва да шофира, ако приема този продукт и той провокира странични ефекти, свързани с нормалното зрение и способност за концентрация и бързи реакции.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием с някои медикаменти налага корекция на дозите или системен контрол върху определени сърдечни и кръвни показатели. Да се внимава при съвместяване с някои антибиотици, противогъбични средства, барбитурати и противоепилептични лекарства, лекарства за стенокардия и ритъмни нарушения, продукти с жълт кантарион, противопаразитни, антипсихотици, срещу гастро-езофагеален рефлукс и пр.

Усреднена цена в аптеките – 32 лв за 56 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *