Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 „да“ и 13 „не“ за цял живот: Съветите на онколога за превенция на рак

Народната медицина не лекува – нито рак, нито други, по-сериозни заболявания. Със средства от народната медицина може да се облекчи състоянието при настинка, но не и при онкологични болести


Ракът е „болест на гените“. Генетичните промени, които допринасят за развитието на рак, могат да бъдат наследени от родителите. Те могат и да се появят по време на живота, като следствие от грешки, произтичащи от клетъчното деление или експозиция на канцерогенни вещества, които увреждат ДНК-то.

Това може да са химически вещества в тютюневия дим или ултравиолетовите лъчи на слънцето и т.н. Доказано е, че ракът на стомаха може да бъде причинен от горещи храни, които изгарят лигавиците. Има доказателства, че развитието на рак на гърдата се провокира и от носенето на травматични сутиени, които нарушават кръвообращението в млечните жлези. Смята се, че ракът може да се провокира от храна (например червено месо) – но проучвания, които убедително да доказват това, все още не са извършени.

Руският онколог Дмитри Олкин

За сметка на това, многократно е доказано, че народната медицина не може нито да предотврати появата на болестта рак, нито да лекува онкологични болести. Напредъкът в лечението на рак се постига само чрез химиотерапия с висок интензитет и благодарение на всички модерни технологии, които съществуват днес. Сравняването им с народните методи е като сравняване на играчка с космическа ракета. Освен това, прилагането на рецепти от народната медицина създава опасна илюзия за сигурност, поради която човек може да пропусне необходимите изследвания, които помагат да се идентифицира болестта на ранен етап, категоричен е руският онколог Дмитри Олкин.

Има превенция на рака, която може да бъде извършвана без лекарства. И точно тази превенция се заключава в тези 7 „да“ и 13 „не“, които трябва да се спазват цял живот.

Кажи „Не!“

1. Рафинирана захар.

2. Краве и козе мляко, най-вече такова „от село“.

3. Инстантни супи, нескафе и безкофеиново кафе. Нищо здравословно няма в тях, пълни са с химия и стабилизатори.

4. Сладки газирани напитки (в някои от тях има над 20 лъжици захар)

5. Алкохол.

6. Микровълнови фурни – първо убиват храната, а след това и вас.

7. Замразена, а не свежо приготвена храна (замразените зеленчуци са извън този списък)

8. Вода, която е съхранявана в пластмасова бутилка, изложена на слънце.

9. Антиперспиранти – дезодоранти-стикове.

10. Неудобно и стегнато бельо. Противозачатъчни хапчета

11. „Горещи“ мобилни телефони. Усетите ли, че „машинката“ ви загрява – изхвърлете я.

12. Гореща храна в пластмасов съд. Барбекю. Пушени колбаси. Каквито и да е колбаси!

13. Стрес. СТРЕС! Стрес, който е оставен без отговор.

Има доказателства за това, че болни от рак спират развитието на болестта, щом се откажат от сладкото. Към тези 13 „не“-та трябва да добавим и горещите напитки в пластмасови чаши, освежителите за въздух, битовата химия и храната от консерви.

Разбира се, тук става въпрос за разумна употреба, но не и за категорична забрана на до тук изброените (без тринадесетте по-горе).

Не се отказвайте от онова, което технологичния прогрес предлага днес, но се опитайте да живеете просто и скромно, като вашата баба или прабаба го е правила. Най-вече по отношение на храненето и двигателния режим.

Съвременният човек е забравил не само да се храни балансирано, но и да живее в баланс.

Кажи „Да!“

1. Сурови плодове и зеленчуци.

2. Мед вместо захар.

3. Бобови растения вместо месо.

4. Топла, но не и гореща храна.

5. 2 чаши вода веднага след събуждане. Лимонът не е задължителен.

6. Моркови – на сок, на салата, на супа – през ден! Задължително.

7. Спорт, движение, ходене пеша, подскоци на място, танци – каквото и да е! Просто се движете най-малко един час дневно! Всеки ден! Задължително!

Ако ви е много трудно да запомните всичко това, ето синтезирано мнение на учените, които кратко точно и ясно обясняват онова, което казахме до тук

Повече от 40% от случаите на рак са свързани с лошите навици и начина на живот, според проучване на група лекари от Американското сдружение за рака, публикувано преди година на уебсайта на организацията.

Отбелязва се, че най-високият риск от рак е свързан с тютюнопушенето – този фактор се равнява на 19% от всички ракови заболявания и 29% от смъртните случаи. Наднорменото тегло е свързано със седем процента от случаите на рак и шест процента от смъртните случаи. Сред други обстоятелства, свързани с онкологичните заболявания са: употребата на алкохол, излагане на ултравиолетова светлина, ниска физическа активност.

Работата на учените е била да анализира как тези фактори са свързани с 26 вида рак. Най-зависими от тях са рак на белия дроб и дебелото черво

Според авторите на проучването липсата на лоши навици, балансирана диета и висока физическа активност могат значително да намалят вероятността от рак. В допълнение, лекарите препоръчват редовно да се правят изследвания за наличие на тумори.

По-рано американски учени са установили, че хроничния алкохолизъм, и дори умерената консумация на алкохол, е една от основните причини за развитието на различни форми на рак, включително рак на гърдата, гърлото, хранопровода, черния дроб и други органи.

Източник: ria.ru, aif.ru

B17 Комплекс Форте: витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

поръчай витамин B17

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *