Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИЗОР / BISOR

Съдържа бисопрололов фумарат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, кросповидон

Предназначение

бизорБИЗОР е медикамент от групата бета-блокери. Приемът на този продукт се препоръчва при хипертония и ангина пекторис – при болки в гърдите, причинени от лошото кръвоснабдяване на сърдечния мускул.

Как се приема

Приемът на БИЗОР е по лекарска препоръка – в дози и с продължителност, определени от специалист в зависимост от диагнозата и общото състояние на пациента. Таблетките се поглъщат цели, с вода, веднъж на ден и по едно и също време.

Най-често терапията започва с хапче от 5 мг и впоследствие дозата се увеличава до 10 мг дневно. В редки случаи са допустими и по-високи дози, но не над 20 мг. При пациенти с бъбречни заболявания дневната доза не трябва да е над 10 мг, а при хора в напреднала възраст – 5 мг.

Ако приемът на редовната доза е пропуснат, това може да се навакса до 12 часа след обичайния час на приема. При по-дълго просрочване се изчаква времето за следващия прием и се взема обичайното количество.

При неволно предозиране е възможно да се получат смущения от рода на замайване, световъртеж, забавен пулс, ниско кръвно, сърдечна недостатъчност, глад, ниски стойности на кръвната захар. Състоянието изисква медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Често съобщавани странични ефекти са главоболие и умора, гадене и повръщане, борки в корема, запек, диария, изстиване и схващане на крайниците. Други ефекти са депресия, ниско кръвно, спазми и ставни болки, спад на кръвното, задъхване. В ревдки случаи пациенти съобщават за халюцинации и кошмари, повишени нива на чернодробни ензими и мазнини в кръвта, спад на либидото, алергични реакции – обрив и зачервяване, сърбеж; слухови смущения, ринит, намалено сълзене и сухота в очите.

В редки случаи са възможни възпалителни процеси в очите със зачервяване и сърбеж, косопад, влошаване на псориазис и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИЗОР не се употребява при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Продуктът е противопоказан при астма, забавен пулс, много ниско кръвно налягане, при проблеми с кръвообращението, при ритъмни сърдечни нарушения, сърдечна недостатъчност или друго сърдечно заболяване в тежка форма; при повишена киселинност на кръвта и при нелекуван тумор на надбъбречните жлези.

Рискови пациенти, при които се допуска прием под лекарски контрол и за огранишчен период, са диабетици, със заболявания на бъбреците и черния дроб, приемащи противоалергични продукти, при проблем с щитовидната жлеза и др.

Не се прилага при бременност и кърмене, както и за лечението на деца под 12-годишна възраст.

Не шофирайте, ако приемът на лекарството води до замайване, слабост, забавени реакции.

Взаимодействие с други медикаменти

Особено внимание изисква съвместяването на БИЗОР с други лекарства, които пациентът трябва да приема или е приемал доскоро. Такива са лекарствата за контрол на кръвното и за различни сърдечни заболявания, антидепресанти и барбитурати, упойки, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за понижаване на температурата, за диабетици, против мигрена, кортикостероиди, баклофен, лекарства при Алцхаймер и др.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *