Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИКЛОПРАМ / DICLOPRAM

Съдържа диклофенак  натрий, омепразол, микрокристална целулоза, повидон К-25, колоиден силициев диоксид, етилакрилат, пропиленгликол, амониев метакрилат, съполимер тип А е Б, манитол, магнезиев карбонат, хидроксипропилцелулоза, натриев лаурилсулфат, хипромелоза, полисорбат 80, триетилов цитрат, талк, оцветители

Предназначение

диклопрамДИКЛОПРАМ е нестероидно противовъзпалително средство, предназначено за лечение на болни стави. Съдържа две активни съставки – диклофенак и омепразол. Съставката диклофенак овладява болката и възпалението в засегнатата става, а омепразолът балансира киселинността на стомашните сокове и предпазва стомашната лигавица от възпаление и разраняване. Остеоартрит, ревматоиден артрит и анкилозиращ спондилит са диагнозите, които се нуждаят от медикамент с облекчаващ болката и възпалението ефект.

Приемът на нестероидни противовъзпалителни увеличава киселинността на стомашните сокове, което във времето може да причини болестни състояния от рода на язва. Присъствието на омепразол спасява от подобно развитие, тъй като съставката действа като инхибитор на протонната помпа и редуцира продукцията на киселини.

Как се приема

ДИКЛОПРАМ се приема стандартно веднъж дневно – по една капсула по време на хранене или непосредствено след това. Капсулата се поглъща цяла, без дъвчене и без отваряне. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; пропуснатото не се компенсира. Не се препоръчва прием на повече от една капсула за 24 часа, освен ако лекуващият не нареди увеличение на дневната доза. При по-високи от обичайните дози  расте вероятността от проява на страничните ефекти.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с ДИКЛОПРАМ да причини алергични прояви, макар и не много често. Пациенти са съобщавали за обриви, поява на мехури по кожата и лющене на кожата, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, хрипове, анафилактичен шок.

Често проявявани странични ефекти са главоболие, световъртеж, замайване, гадене и повръщане, болки в корема, диария и метеоризъм, стомашни болки, отклонения във функциите на черния дроб. В по-редки случаи е съобщавано за вътрешни кръвоизливи, разпознаваеми при откриването на кръвни компоненти в екскрементите или в повърната маса. Познати са също състояния с умора и сънливост, по-рядко: анемия, депресивни състояния, проблеми с паметта, зрителни и слухови проблеми, колит, халюцинации, мускулна слабост, алопеция, бъбречни проблеми, повишено изпотяване.

Възможни са също халюцинации, чревни възпаления, мускулна слабост, понижено съдържание на магнезий в кръвта – изразено в крампи, умора, гърчове, ускорен пулс.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИКЛОПРАМ не се употребява при алергия към някоя от съставките на продукта. Ограничението се отнася и за случаите с алергия към ибупрофен или друго нестероидно противовъзпалително, както и към други инхибитори на протонната помпа.

Медикаментът е противопоказан при тежка бъбречна, чернодробна или сърдечна недостатъчност.

Да не се прилага при преживени вътрешни кръвоизливи, склонност към кървене, наличие на язва, на преживени сърдечни и мозъчни инциденти – инфаркт, инсулт; при диабет, хипертония, стенокардия; при интензивно тютюнопушене.

Да се избягва при бременност и кърмене

Противопоказан за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Да не се шофира, ако приемът на медикамента причинява замайване, зрителни затруднения, главоболие и халюцинации.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ДИКЛОПРАМ едновременно с други медикаменти може да създаде проблеми. Всяко съвместяване трябва да бъде анализирано от лекуващия и да се предложи схема, която избягва промените в ефективността или интензивното проявяване на странични ефекти.

Медикаментът не се употребява заедно с други нестероидни противовъзпалителни. Да се внимава при съчетаването с други лекарства като таблетки при високо кръвно, противодиабетични, някои антибиотици, кортикостероиди, лекарства за сърце, за прекъсване на бременност по желание, диуретици и др. други комбинации, които да се преценяват с повишено внимание, са с медикаменти за ХИВ-позитивни, за подагра, блокери на витамин К, антикоагуланти, лекарства за туберкулоза и др.

_______

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ДИКЛОПРАМ / DICLOPRAM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *