Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В софийска болница тестват предварително за рак, като Анджелина Джоли

Преди около 5 години актрисата Анджелина Джоли взе решение да направи операция, чрез която да премахне и двете си гърди. Това шокира света, и много хора се питаха защо го прави

Анджелина Джоли
Анджелина Джоли

Преди операцията да стане факт, Анджелина Джоли се подложи на тест, от който стана ясно, че тя е носител на мутации, които водят до рак на гърдата. Тестът на Джоли, както го наричат, вече може да се направи и в България, в „Александровска“ болница.

Тестът представлява персонализирано генетично изследване. В софийската болница въпросното изследване дори е по-разширено. С помощта на този тест всеки може да разбере дали е предразположен към развитие на онкологични заболявания на гърдата, стомаха, дебелото черво и панкреаса. От „Александровска“ обясняват, че новото изследване е в състояние да улови над 200 000 различни мутации в 22 000 гена. Изследванията досега засягаха не повече от 300 гена. Знае се, че различните ракови заболявания са предизвикани от мутациите в определени гени.

След около 45 дни резултатите от изследването са готови. С помощта на взетите проби може да се направи не само прецизна диагностика, но и да се избере съвременна и удачна терапия, която да е подходяща за всеки пациент. Възможността на този избор става възможен заради т.нар. персонализирана медицина. С нейна помощ могат да се изберат различни лекарства за всеки конкретен случай. Повечето от тези терапии станаха популярни в обществото като „таргетни“. Съвременната индивидуална терапия дава възможност чрез модерната техника да се атакуват само раковите клетки (чрез облъчване или вкарване на лекарство). По този начин не се поразяват здравите клетки и възстановяването е много по-бързо.

Координатор на изследването в УМБАЛ „Александровска” е д-р Мариела Василева. Повече информация може да получите на genome@abv.bg.

Не всеки може да преодолее психологическата бариера, и да се подложи на подобно изследване. Но, ако сте в състояние да приемете резултатите от персонализираното генетично изследване, трябва да имате на разположение и 5200 лева. За съжаление Здравната каса все още не поема нито частично, нито целия разход за този модерен и нужен тест.

Източник: alexandrovska.com, clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *