ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПРЕСТИЛОЛ / PRESTILOL

Съдържа бисопрололов фумарат, периндоприл аргинин,целулоза, микрокристална РН 102, калциев карбонат, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат тип A, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат кроскармелоза натрий, глицерол, хипромелоза, макрогол 6000, вода и оцветители

Предназначение

престилолПРЕСТИЛОЛ е двукомпонентен продукт за контрол на артериалното налягане. Активните съставки бисопрололов фумарат и периндоприл аргинин са комбинирани в няколко варианта със съответно съдържание в една таблетка 5/5 мг, 10/10, 10/5 и 5/10. Лекуващият избира подходящата дозировка в зависимост от състоянието на пациента.

Бисопрололовият фумарат е бета-блокер; задачата на компонента е да забави сърдечния ритъм и по този начин да оптимизира кръвообращението. Периндоприл аргинин разширява кръвоносните съдове и съдейства за намаляване на повишеното кръвно налягане. Продуктът е приложим при хипертония, хронична сърдечна недостатъчност, стабилна коронарна болест, преживян инфаркт, сърдечна операция при възстановителния постоперативен етап. ПРЕСТИЛОЛ дава възможност за прием на един лекарствен продукт, който обединява действието на два.

Как се приема

ПРЕСТИЛОЛ се приема веднъж дневно – сутрин, преди хранене, с чаша вода. Дозата се определя от лекар в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента; определянето й е индивидуално, терапията е под контрол и при необходимост търпи корекции.

Ако е пропуснат прием, пациентът изчаква времето за следващия; не се взема двойно количество с цел компенсиране на пропуснатото. При предозиране е възможно кръвното налягане сериозно да се понижи и да се развият симптоми като слабост, замайване, припадъци. При по-леки прояви легнете и поставете краката си на по-високо; принципно ситуацията изисква медицинска помощ.

Спирането на приема става само по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

ПРЕСТИЛОЛ може да провокира алергична реакция, изразена в тежки обриви, оток на лицето, гърлото и езика, затруднено преглъщане, дишане с хрипове и задушаване. Подобни признаци изискват спешна медицинска помощ.

Сред често съобщаваните странични ефекти е спад на кръвното със замайване, промени в сърдечния ритъм, стенокардичен пристъп, рядко – инфаркт, инсулт; следват възпаление на панкреаса с болки в корема и гърба, хепатит, бронхоспазъм и пр.

Сред описаните странични ефекти са също замайване и главоболие, зрителни и слухови отклонения, изтръпване и мравучкане на крайниците, кашлица, недостиг на въздух, гадене и повръщане, запек или диария, нарушения на съня, мускулни крампи, депресия, припадъци, еректилна дисфункция, болки в ставите, нарушения на равновесието, промени в кръвната картина – при лабораторен анализ.

Сред симптомите, проявявани след прием на този медикамент, могат да са намалено отделяне на сълзи, халюцинации и кошмари, алергичен ринит, влошаване на псориазис. Много редки са случаите с обърканост и дезориентация, бъбречна недостатъчност, косопад, понижени стойности на тромбоцити и хемоглобин.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Продуктът не трябва да се дава на пациенти с бъбречни заболявания в умерена ли тежка форма, при кардиогенен шок, влошена сърдечна недостатъчност, забавен пулс, твърде ниско кръвно, астма, проблеми с периферното кръвообращение, нелекуван тумор на надбъбречната жлеза, диабет.

Не шофирайте след прием на ПРЕСТИЛОЛ, ако това променя концентрацията и вниманието ви, ако причинява замайване и загуба на ориентация, зрителни и слухови отклонения.

Взаимодействие с други медикаменти

ПРЕСТИЛОЛ трябва да се комбинира много внимателно с други лекарства за контрол на артериалното налягане и сърдечната дейност, калий-съхраняващи продукти, противоракови медикаменти, лекарства за потискане на имунната система след трансплантации, противодиарични, антидепресанти, хепарини, лекарства против глаукома, противомаларични, баклофен, златни соли, нестероидни противовъзпалителни и др.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за 30 таблетки вариант 5/5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *