Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

УЛКАМЕД / ULCAMED

Съдържа бисмутов оксид, царевично нишесте, повидон К30, полакрилин калий, макрогол 6000 и 4000, магнезиев стеарат, поливинилов алкохол, талк,ъ титанов диоксид

Предназначение

улкамедУЛКАМЕД се препоръчва при лечението на възпалени лигавици и/или язва на стомаха/дванадесетопръстника. Приемът на продукта осигурява защитен филм върху уязвимите зони, като по този начин ги предпазва от продължаващо дразнение и дава възможност за възстановяването им. Важен елемент от въздействието на медикамента е антибактериалната активност: УЛКАМЕД блокира опасния хеликобактер пилори, чиято намеса е една от водещите причини за споменатите патологии.

Как се приема

УЛКАМЕД се приема според лекарската инструкция, като са възможни два режима: четири приема по една таблетка в рамките на деня, половин час преди трите хранения и преди лягане вечер. Вторият вариант е същата доза да се приеме на два пъти: преди закуска и преди вечеря, или преди лягане. И този път приемът е половин час преди хранене. Таблетките се гълтат цели, с чаша вода.

При комплексно лечение за елиминиране на хеликобактер пилори приемът е една-две седмици, а при лечение на язва е един-два месеца. Два месеца е максималният срок за лечение с този продукт, без прекъсване.

Ако пациентът случайно пропусне да вземе обичайната доза навреме, той може да направи това при първа възможност. Освен в случаите, когато е наближило времето за следващия прием – тогава се изчаква то да настъпи и се взема нормалното количество, без удвояване с цел компенсация. При сериозно превишена доза трябва да се съобщи за проблема на лекуващия и известно време да се следи за бъбречните функции на пациента.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини някои нежелани ефекти, за които пациентът трябва да знае предварително. Сред тях най-сериозни са алергичните реакции; макар да са редки – те могат да бъдат много тежки и с живото застрашаващ характер. При симптоми в тази посока – тежки обриви, отоци по лицето и гърлото, затруднено дишане, дишане с хрипове, припадъци, задължително и без отлагане се търси медицинска помощ.

Сред другите съобщавани странични ефекти правят впечатление вътрешните кръвоизливи, гадене и повръщане, запек или диария, сърбежи и обриви по кожата. Голяма част от тези симптоми са преходни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Нормално – УЛКАМЕД не се употребява при алергия към някоя от съставките.

УЛКАМЕД не се прилага при пациенти с бъбречна недостатъчност.

Медикаментът не се прилага при лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Това лекарство се прилага при бременност и кърмене само ако е крайно необходимо.

Половин час преди или след приема на УЛКАМЕД не трябва да се яде и пие нищо. Комбинацията особено с плодове, плодов сок и мляко отслабва действието на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява безопасното комбиниране на УЛКАМЕД с други лекарства, когато това се налага. Избягва се едовременен прием с продукти, които намаляват киселинността на стомашните сокове (споменатите лекарства се вземат с половинчасов интервал преди или след УЛКАМЕД).

УЛКАМЕД отслабва действието на тетрациклиновите антибиотици.

______

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 56 таблетки по 120 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “УЛКАМЕД / ULCAMED

  1. Радина Петрова каза:

    Здравейте! Спешно ми трябва Улкамед. Мога ли да се снабдя с него?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *