Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Робърт Морс: Пушачите и болните от рак трябва да ядат това всеки ден!

Д-р Робърт Морс е световно известен лечител. Д-р Морс е специалист, автор и пионер в холистичното лечебно изкуство

 Робърт Морс

Ирисодиагностик, фитотерапевт и биохимик, д-р Морс съчетава в своите съвети наука и народна медицина по един особено ефективен и полезен за болни и здрави хора начин. Той е собственик на Клиника за природосъобразно здраве в Порт Шарлот, Флорида, САЩ.

Днес ще стане дума за едно растение, което д-р Морс често обича да препоръчва. Това растение не просто подобрява здравето. То помага при много болести. Подобрява външния вид на кожата и наистина е в състояние да осигури дълголетие. Съдържа рекордно количество витамини с огромна хранителна стойност. Доказано е, че е в състояние да унищожи дори ракови клетки!

Става дума за едно прекрасно растение, наречено крес салата или кресон. Семената на кресона се продават във всеки магазин за селскостопански продукти. И ако все още не го познавате, тогава е време да научите повече за него, и да започнете да го употребявате всеки ден.

Крес салатата е малко, свежо зелено растение. Може да я сбъркате с магданоз или кориандър, но ако се вгледате ще видите, че листата на крес салатата не са остри, а с малко по-овална форма. Има извънредно интензивен, богат вкус, който не може да бъде определен. Някои казват, че прилича на горчица…

Кресонът, както повечето зеленолистни, не е просто салата, или част от подправките, които се използват в кухнята. Той е лечебно растение, което се е използвало в миналото при лечението на много болести.

Народната медицина използва кресона за лечение на проблемна кожа, пречистване на кръвта, отстраняване на чревни паразити, стомашни заболявания и като източник на калций

Благодарение на високото съдържание на йод, това растение е незаменимo за хора, които имат с проблем с щитовидната жлеза.

Крес салатата не е предпочитана само от народните лечители и натуропатите, като д-р Морс. Науката също препоръчва, и то обосновано, употребата на кресон всеки ден.

Учените от Университета в Ълстър установиха, че честата употреба на кресон значително намалява нивото на тютюнопушенето при пушачите. Ето и резултатите от проучването, публикувани в доклада на Американската сърдечна асоциация:

„Крес салатата се бори срещу причините за рака, значително намалявайки увреждането на ДНК и на червените кръвни клетки. Ако се употребява редовно, това растение е в състояние да „приспи“ раковите клетки. Кресонът подобрява храносмилането и регулира кръвното налягане.“

Защо трябва да се употребява кресон всеки ден, или колкото е възможно по-често?

В кресона има повече калций отколкото в млякото, повече витамин С отколкото в портокалите и повече фолиева киселина, отколкото в бананите! Само три супени лъжици на ден осигуряват 42% от дневната стойност на витамин А и 50 мг витамин С. Растението също така съдържа много манган, калий, витамин Е, тиамин, рибофлавин, витамин В-6, магнезий и фосфор. А витамин К – 212% от препоръчителната доза на ден!

Няма нужда да ходите по пазари и магазини, за да търсите кресон. Крес салата може да си отглеждате и у дома, на прозореца. И го направете колкото е възможно по-скоро, за да се убедите сами в здравните ползи от това нежно и красиво растение.

Какво трябва да направите?

1. Първо – купете си семена от най-близкия магазин за семена и други аграрни стоки.

2. Вземете една най-обикновена пластмасова кутия. След това намерете пръскало, с което да овлажните дъното на кутията и стените колкото е възможно по-равномерно.

3. Поръсете семената равномерно и затворете капака на кутията.

4. Навлажнявайте кълновете на всеки два дни и след 5-10 дни ще имате една шепа зеленина.

5. Като позаякне малко, може да преместите кресона в саксия или сандъче.

Както сами разбирате, за кълновете нямате нужда дори от почва. Много непретенциозно растение е кресона. Но, за сметка на това – полезно!

Може да натоварите децата с грижата за кресона, може и вие сами да си го отгледате, но не забравяйте едно – много е полезен! Затова не отлагайте – посейте го още утре!

Източник: chudesalegko.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Д-р Робърт Морс: Пушачите и болните от рак трябва да ядат това всеки ден!

  1. Меги каза:

    Уникално! Благодаря за безценната информация!Ще го направим с децата от моята група!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *