Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРОКСЕМЕД / TROXEMED

Съдържа троксерутин, полиетиленгликол 6000, желатин, оцветители

Предназначение

троксемедТРОКСЕМЕД е антиварикозен продукт – помага при разширени вени. Оптимизира тонуса на малките кръвоносни съдове, увеличава устойчивостта на стените и нормализира пропускливостта им. Действието на продукта е важно за състоянието на тъканите, в чиято зона има данни за склонност към разширени вени или те вече са изразени. Чрез ТРОКСЕМЕД кръвоносните съдове и тъканите около тях се поддържат в добро състояние; блокират се възпалителните процеси, подобрява се кислородното хранене. Намалява рискът от състояния с отоци и болка, които се развиват при разширени вени.

Приемът на ТРОКСЕМЕД облекчава при синдрома уморени крака; тушира отока и болката, предотвратява крампи и тежест.

Как се приема

ТРОКСЕМЕД се приема по лекарска препоръка в дози и за време, определено от специалист. Обикновено се приема два пъти дневно по една капсула – по време на хранене или непосредствено след това. Капсулите трябва да се поглъщат цели, с вода. Лечебният курс с ТРОКСЕМЕД обикновено продължава 20 до 30 дни.

При пропуснат прием обикновено се препоръчва да се изчака времето на следващия; приеманата доза не бива да се удвоява, за да се компенсира пропуснатото.

Няма информация за опасни състояния в резултат от предозиране. Въпреки това препоръчаната доза трябва да се спазва с цел безопасно лечение.

Възможни нежелани ефекти

ТРОКСЕМЕД е лекарствен продукт с добра поносимост; рядко има оплаквания от негови странични ефекти. Най-често се касае за стомашно неразположение, болки и гадене, кожно раздразнение и сърбеж, замайване и главоболие.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРОКСЕМЕД не се употребява, ако е проявена алергия към някоя от съставките на медикамента.

Медикаментът е противопоказан през първите три месеца на бременността. Не е желателна употребата му и през останалите месеци, както и при кърмене – освен в случаи, когато това е изрично разпоредено от лекар.

Този лекарствен продукт не е подходящ при състояния с отоци, предизвикани от сърдечни, бъбречни или чернодробни заболявания. Тогава приемът му не помага за овладяване на болестната симптоматика, тъй като въздействието му не е свързано с нея.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за тежки негативни въздействия при паралелен прием на ТРОКСЕМЕД с други лекарства. Въпреки това възможните съчетания следва да бъдат одобрени от лекар.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 50 капсули по 300 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *