БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ХИПЛАФИН / HYPLAFIN

Съдържа финастерид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза,царевично нишесте, лауроилови макроголглицериди, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

Предназначение

хиплафинХИПЛАФИН е медикамент за лечение при доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза. Лекарството съдържа активния компонент финастерид, който е от т.н. инхибитори на 5 -алфа-редуктазата; действието му води до намаляване на размера на простатата и контрол на болестния процес.

Как се приема

Приемът на ХИПЛАФИН е по лекарско предписание. Обикновено се препоръчва прием на една таблетка от продукта на ден; таблетката се поглъща цяла – не се стрива, не се чупи. Приемът няма връзка с храненията.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия; не вземайте двойна доза,за да компенсирате пропуснатото.

При предозиране трябва да се потърси медицинска помощ колкото може по-бързо. Лечението не може да се прекратява без лекарско одобрение; в повечето случаи се налага дългосрочен прием от порядъка на 6 месеца.

Възможни нежелани ефекти

ХИПЛАФИН може да стане причина за симптоми като оток на лицето, подуване на гърлото и езика, затруднен говор и преглъщане, дифателни затруднения, обриви, до анафилактичен шок. При проява на подобни симптоми незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Други симптоми са еректилните затруднения, отслабено либидо, намален еякулат.

Не са изключени отклонения във функционирането на черния дроб, сърцебиене, болка в гърдите и изтичане на секрет от зърната.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХИПЛАФИН със сигурност не се прилага при алергия към някой от компнентитеи.

Продуктът не е предназначен за жени и за деца.

Рискови групи са пациентите, при които се наблюдава отклонение във функционирането на черния дроб; с проблеми на отделителната система и затруднено изпразване на мехура; с промени в зоната на гърдите – опипване на уплътнения, бучки, изтичане на секрети от зърната.

Взаимодействие с други медикаменти

ХИПЛАФИН може да се приема без проблеми с други лекарства. Възможно е лекуващият да изработи индивидуална терапевтична схема, така че медикаментите да се вземат без непосредственото въздействие и на други лекарства.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *