Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕТМИГА / BETMIGA

Съдържа мирабегрон, макрогол, хидроксипропилцелулоза, бутилхидрокситолуен, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол, оцветители

Предназначение

бетмигаБЕТМИГА е лекарствен препарат за отпускане мускулатурата на пикочния мехур. Цели се овладяване на свръхактивния пикочен мехур и контрол върху съпътстващи състоянието симптоми. С помощта на медикамента се неутрализират внезапните, неотложни позиви за изпразване на мехура; повишена честота на уриниране; инконтиненция или невъзможност да се задържи освобождаването на събраната урина.

Как се приема

БЕТМИГА се приема по лекарска препоръка с терапевтична цел. Определената от лекар дневна доза се приема перорално – наведнъж, с достатъчно вода. Таблетките не се дъвчат, стриват или разтварят във вода. Обичайното количество за 24 часа е 50 мг, но при пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб дозата може да е редуцирана до 25 мг.

При пропуснат прием дозата се приема при първа възможност или се изчаква до следващия ден, като не се преследва компенсиране на пропуснатото чрез по-висока доза. Предозирането може да причини повишаване на артериалното налягане, сърцебиене, ускорен пулс.

Спирането на приема трябва да става само по лекарска препоръка. Прекалено ранното прекратяване на терапията може да доведе до рецидиви.

Възможни нежелани ефекти

БЕТМИГА може да провокира т.н. предсърдно мъждене – забавен и неравномерен сърдечен ритъм. При тези опасни симптоми приемът се прекратява; необходима е медицинска помощ.

Най-често съобщаваните странични ефекти са инфекция на пикочните пътища и тахикардия. Има информация и за влошаване на храносмилането, гастрит, ставни отоци, вагинални инфекции, сърбежи и възпаление в интимната зона, повишени чернодробни ензими, повишено кръвно, отоци на лицето и гърлото, възпаление на подкожни тъкани, н малките кръвоносни съдове. Не е изключено терапията да предизвика блокиране на механизма за освобождаване на урината.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕТМИГА не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Медикаментът се прилага при някои рискови групи само след задълбочена преценка от страна на лекуващия за безопасността на такава терапия. Към тези групи се причисляват пациенти със слаба струя, при бъбречни и чернодробни проблеми, със затруднено уриниране, приемащи други медикаменти за този проблем и др. не се препоръчва прием от пациенти с неконтролирано повишено кръвно налягане, с нарушен сърдечен ритъм, приемащи лекарства за алергичен ринит, антипсихотици, някои антибиотици.

Медикаментът е противопоказан за деца и подрастващи под 18 години. Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Съставянето на терапевтичен план с БЕТМИГА следва да отчете възможните лекарствени взаимодействия за конкретния пациент, ако той има и други лекувани здравословни проблеми. Такива медикаменти са някои лекарства за нарушен сърдечен ритъм, психични заболявания, антидепресанти, за сърдечна недостатъчност и ритъмни нарушения на сърдечната дейност, предпазващи от образуване на съсиреци и запушванена кръвоносен съд.

Усреднена цена в аптеките – 70 лв за опаковка от 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *