ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Борова матка- може ли чудноватата билка да излекува жена от безплодие?

 

Голям брой жени в продължение на години се опитват да забременеят и преминават през десетки прегледи при гинеколози, но не достигат до желания резултат. Затова се обръщат към народното средство- Борова матка

Едно от тези народни средства е Боровата матка. В много форуми се коментира действието на тази билка и как действа тя върху организма: „Може ли Боровата матка да излекува жена от безплодие?“ и „Защо тогава тази билка „чудо“ се отхвърля от някои гинеколози?“

борова маткаДистрибуторите на Борова матка твърдят, че тя възвръща плодовитостта на организма и се бори с гинекологични заболявания, отклонения при ендокринните жлези и проблеми с отделителната система. Жените често премълчават за проблеми като:
–безплодие
–запушване на маточните тръби
–проблеми, свързани с менструалния цикъл
–възпалителни процеси
–язва на стомаха
–нарушения в черния дроб и жлъчния мехур
–захарен диабет
–възпаление на бъбреците и пикочния мехур
–цистит
–пиелонефрит

В официалната медицина е доказан и признат противовъзпалителния ефект на Боровата матка при лечението на нарушения в половата система и при жените, и при мъжете

боровата матка
Химичният състав на Боровата матка е много богат и той определя силното и       действие.

 

Как действа на организма?

При жените намалява образуването на кръвни съсиреци и кръвотечението по време на менструалния цикъл. Редица лекари смятат, че Боровата матка е много полезна при лечението на гинекологични проблеми. Предписват я при профилактики и поддържащи терапии.

Специалисти споделят, че има много случаи на жени, имащи проблеми със зачеването, и обръщайки се към народната медицина, забременяват. Много от тях пробват официални и признати методи, но всичко това без резултат.

Една от най-важните съставки е наличието на фитохормони– представляват аналози на естрогена и прогестерона. Липсата на тези хормони е причината за малкия шанс за забременяване. Освен това, те облекчават симптомите при менопауза- подобряват качеството на съня, не се появява прилив на горещи вълни, повишават настроението.

Сапонините имат благоприятен ефект върху лигавицата на стомаха и така се увеличава секрецията на жлезите. Наблюдава се отхрачващ и диуретичен ефект.

Наличието на Витамин С осигурява антиоксидантните свойства на билката. Подобрява състоянието на целия организъм и най-вече на нервната и ендокринната система. Усвояването на желязото се осъществява по-лесно.

Рецепти с Борова матка:борова матка отвара
1.Под формата на отвара
Взимате 1 чаша с вряла вода и заливате 1 супена лъжица с Боровата матка. Вари се в продължение на 10 минути на слаб огън. Оставяте да престои около 3 часа и след това прецеждате. Приема се по 1 супена лъжица 4 пъти на ден.

2.Тинктура
Около 50 грама стрити листа от билката се заливат с концентрат (водка или ракия). Държи се 3 седмици на тъмно като от време на време разклащате. Следва прецеждане и се пие по 15-20 капки на ден. Препоръчва се да се приема 1 час преди хранене.

3.Настойка
2 супени лъжици с нарязани листа от Боровата матка се заливат с гореща вода. Сместа се покрива, поставя се на топло място и се оставя да престои около 15 минути. Прецежда се и се приема по половин чаша 4 пъти на ден. Препоръчва се приемът да става половин час преди хранене.

 

При безплодие

10 грама от билката се поставят в чаша, която се пълни с гореща вода. Престоява така 20 минути, след което се прецежда. Приемайте по 1 супена лъжица 4 пъти на ден. Приемането трябва да продължи най-малко 1 месец.
Борова матка може да се приема и от мъже, които имат проблеми с простатата. Растението облекчава болката, подобрява качеството на спермата и активира сперматозоидите.

Източник:
https://svoipravila.ru/zdorove/narodnaya-medicina/borovaya-matka-chudo-trava-ili-placebo.html

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *