Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жива вода: Сокът от Бреза премахва торбичките под очите и целулита

 

Това питие ще ви помогне да премахнете целулита, торбичките под очите и грипа. Сокът имат и диуретичен ефект и затова е полезен при хипертония и подагра

сокът от бреза
Сокът от Бреза служи за детоксикация на организма

Много често диетите, които спазвате, са бедни на цялата гама от витамини и минерали. Организмът се опитва да запълни липсата им, но има по-лесно решение- сокът от Бреза. Той съдържа много минерали и витамини. Соковете му имат специална сила.

Брезата съдържа голямо количество йод. Следователно може да подобри значително функцията на ендокринната система и така баланса на хормоните да бъде в норма.
Освен това йодът участва в метаболизма на въглехидратите и така премахва излишните мазнини в областта на талията.
Йодът има роля в регулацията на щитовидната жлеза и заедно с витамините, намиращи се в сока, повишават настроението и намаляват хроничната умора.

Сокът от Бреза помага при ревматизъм, гастрит и липса на апетит
Богат е на вещества, които придават антисептичните и антибактериални свойства.
Също така, тези вещества имат лек дразнещ ефект върху стомашната лигавица. Така се нормализира храносмилателния тракт и апетита.

Премахва торбичките под очитеторбички под очите
Елементът Калий се намира в големи количества в този „коктейл“ и това прави напитката силен диуретик. По този начин излишните вещества се изкарват извън организма. Тези вещества са причината за образуване на торбички.

целулитПредотвратява появата на целулит
Сокът от Бреза съдържа аскорбинова киселина. При редовен прием се предпазва от настинки. Витамин С увеличава еластичността на кръвоносните съдове и заедно с елемента Желязо нормализират кръвоснабдяването на всички органи и системи. Така няма вероятност да се появи целулит. Той се получава при прекомерно образуване на мастна тъкан и нарушаване на циркулацията в нея.
Освен това сокът разрежда кръвта– така тя преминава по-лесно пред кръвоносната система и не позволява образуването на кръвни съсиреци.

 

Начин на приемане:

чрез прясно приготвен соксок от бреза
Нагрейте сока на около 80 градуса. Прелейте в стъклени бутилки, запечатайте и около 15 минути дезинфектирайте с гореща вода. Сокът е подходящ при различни заболявания при жените.

–под формата на супа
Нека да заври 2 литра сок като предварително добавите пържени гъби, щипка от сминдух, сол, магданоз, лук, копът. Извадете тигана от огъня. Оставете да се вари около половин час.

–под формата на масло
В тиган поставете половин литър сок от Бреза, 1 супена лъжица стрити листа от Невен, 3 супени лъжици пъпки от Бреза. След това добавете 200 грама масло и го оставете на бавен огън за 2 часа. Изцеждате полученото масло през фино сито. Приемайте по 1 чаена лъжица 3 пъти на ден точно преди хранене.

–под формата на чай
2 лъжици с листата на Бреза се попарват с 250 мл гореща вода и се оставят да изкиснат около 4 часа. Прецежда се и настойката се приема по 4-5 чаши на ден. Можете да добавите и пчелен мед към чаят.

Сокът от Бреза може да се използва и за козметични цели като например при борба с акнето и пърхота и за укрепване корените на косата.

Източник: https://www.segodnya.ua/lifestyle/food/zhivaya-voda-kak-lechitsya-berezovym-sokom-1122609.html

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *