БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как да се справим с менопаузата?- цветната терапия на доктор Бах

Менопауза, това е периодът в живота на жената, когато яйчниците спират да функционират

Този процес не се случва за една нощ, а е по-скоро бавен и постепенен процес. Преди да настъпи този период, преживяването за всяка една жена е различно.

менопауза

Средната възраст за появата на менопауза е 51 години, но може да възникне през 30-те или 60-те години. Няма надежден лабораторен тест, чрез който да се предскаже кога ще спре функцията на женските полови органи.
Възрастта, на която жената започва да има менструален цикъл, не е свързана с възрастта, на която ще започне менопаузата.
Симптомите на менопауза са: прилив на горещи вълни, главоболие, вагинално кървене, стрес, отпадналост, резки промени в настроението.
Възможно е да възникнат усложнения след настъпванто на този процес, например остеопороза (намалява се костната плътност) или проблеми със сърцето.
Лечението на менопауза е специфично за всяка една жена.
То е насочено към облекчаване на симптомите на депресивни и тревожни състояния.

Начини да се справите с менопауза:
Всяка жена преживява менопаузата по различен начин. Лечението е насочено пряко към симптомите.

Приливът на горещи вълни

прилив на горещи вълни
Наблюдава се най-често при жените, навлезли в менопауза. Нарича се „Гореща светкавица“. Характеризира се със силно чувство за топлина, съпроводено със зачервяване и силно изпотяване.
Най-ефективното средство срещу горещите вълни е естрогенът.
Продуктите без рецепта включват фитоестрогени (растителни естрогени), Гроздовиден ресник и витамин Е. Проучвания доказват тяхната ефективност и безопасност. Когато започне прилива на горещи вълни, вдишвайте бавно и дълбоко.
–Понякога горещите вълни могат да продължат 3 или повече минути, оставяйки те да се изпотиш и след това да не можеш да заспиш. Затова поставете нещо студено под възглавницата си, например чанта със замразен грах. По-добре се завивайте с няколко слоя тънки одеяла, отколкото с един дебел юрган. Освен това поставете вентилатор в спалнята си, за да може да се извършва движение на въздуха.

йога
Йогата или медитацията могат да помогнат при проблеми със съня.

–Възможна е мигрената да се влоши или да се появи за пръв път по време на менопауза. Причината за силното главоболие може да е липса на сън или хранене.

Има вероятност да се появи акне

–Затова се уверете, че козметичните продукти, които използвате (овлажнител, слънцезащитни продукти, почистващи препарати) са подходящи.
–Правете неща, които ви доставят удоволствие. Така ще предотвратите появата на стрес.
пресни сокове–Консумирайте по-голямо количество пресни сокове, които съдържат необходимите за организма витамини, минерали и фибри. Тяхната функция е да подобрят състоянието на чревната флора и да пречистят организма от токсичните вещества.
–Включете семената от чия към смутита, хляб, крекери. Те помагат при подуване на стомаха или запек.
Чесънът е подходящ за цялостно пречистване на организма и облекчаване на симптомите на менопауза. Освен това, подобрява и кръвообращението.
–Хранителната добавка Мака извършва регулация на хормоните в организма и подобрява вида на косата и кожата.
Менопауза Формула подобрява състоянието на жените, навлизащи в менопауза, поради наличието на ефективни билкови екстракти

Цветната терапия на  Доктор Бах- представлява комбинация от няколко вида растения, които помагат при менопауза
Доктор Бах

*Орех и орлови нокти– водят до по-лесната адаптация към промяната
*Дива роза– осигурява тонуса и жизнеността на организма
*Тинтява– помага при тревожни и депресивни състояния

Източник: https://www.medicinenet.com/10_ways_to_deal_with_menopause

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *