ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Специалният коктейл на Владимир Путин за добра физическа форма

Генералният директор на Медицинския център на президента – Сергей Миронов, споделя наблюденията си за здравословното състояние на Владимир Путин

Оказва се, че държаният глава е много скептичен относно приемането на лекарства, дори таблетките срещу грипни и простудни състояния. Вместо това, Путин избира лечението чрез народни средства- чай с мед, вана и масаж.

„От гледна точка на медицината, Путин изглежда много по-млад за годините си. Това се дължи на активния му начин на живот, който му осигурява добре изглеждащ вид“, казва лекарят. Сергей Миронов твърди, че президентът е в отлично здравословно състояние и не се нуждае от медицинска помощ.

Президентът Путин не се консултира с никакви спортни лекари относно джудото, плуването или хокеят. Специалистът- Доктор Миронов е единственият му съветник. Според него, плуването играе ключова роля при справянето със стресови ситуации. Почива си и на фотьойла в самолета, докато лети по държавни дела.

Въпреки опасността от джудото, Сергей Миронов казва: „ Владимир Путин е някак щастлив, защото животът му е изпълнен със спорт.“. В разговор за наранявания, докторът с недоволство припомня слуховете, които били дискутирани от журналистите, посветени на слабото му място- гърба.

Информацията за тежкото здравословно състояние на президента се появява през октомври. Предоставена е от анонимен близък, който твърди, че руският лидер след полет от висящ планер, усложнява състоянието на стара негова травма. Съобщено е, че Путин е бил подготвен за сложна операция на гръбначния стълб. По-късно неговият говорител отрича, че травмата е била предизвикана от полета, но потвърждава информацията за стари негови проблеми с гърба. Въпреки всичко, уверява, че нараняването не застрашава живота на президента по никакъв начин.

 

Как Владимир Путин поддържа добра физическа форма?

Дузина фитнес уреди са разположени в малка зала. Но това не е занимание, а начин да загрее преди плуване. Самият Путин го описва като: „ Нищо особено, но се опитвам да го правя редовно.“ Във фитнес залата той набляга върху раменния пояс. И въпреки че, както той самият казва, го прави без капка фанатизъм, резултатите са налице.

путин джудо
Владимир Путин по време на тренировка с руския отбор по джудо в Сочи през 2016 година
джудо
Владимир Путин и победителят на Олимпиадата в Рио

Факт е, че любимият спорт на Путин е джудото. Водил е тренировка с руския олимпийски отбор по джудо. Зрителите забелязали, че не е загубил добрите си умения в борбата.

хокей путин
Путин по време на тренировка по хокей на стадиона в „Шайба“ през 2017 година

плуване путинЗа Владимир Путин най-важният спорт- това е плуването. Според него, плуването предпазва гръбначния стълб, разтяга мускулите и тренира функциите на дихателната система и сърцето.
„Плувам всеки ден по 1000 метра. За мен това е най-оптималното разстояние. Спортистите плуват от 5 до 10 километра, а аз 1км. Основното в плуването, както и във всеки един спорт- това е постоянството.

Други малки тайни за отличното здраве на президента
В близост до басейна, се намират два по-малки. В единия от тях температурата е 43 градуса, а в другия- 12. Потапя се няколко пъти, за по-добро кръвообращение.

За най-голям ефект е необходимо заедно с физическата активност да се спазва правилна диета.
„Никой никога не ми е предписвал диети. Аз ям това, което според мен е необходимо. Рядко посещавам лекаря си, но понякога е неизбежно.“

Важна част от деня за мен е закускатаовесена каша, извара с мед, сурови пъдпъдъчи яйца и кисело мляко

Един необичаен детайл- президентът предлага на гостите си коктейл от хрян. Той твърди, че това не е само вкусно, но и полезно за здравето на човек.
хрянТвърди се, че хрянът има много лечебни свойства. При болки на костите или ставите, се взима корен от растението, настъргва се, прави се на компрес и се поставя на болното място около 10-15 минути. Тази процедура се повтаря всеки ден. След 10-ия ден болката почти изчезва.
Някои хора използват хряна срещу хронична кашлица. Необходимо е да се смесят около 250 г настърган хрян с пчелен мед. Сместа се приема 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.
Помага и за премахване на гъбичките по краката.

медВсеизвестен факт е, че медът е източник на витамини А, В, С, К, Е, ензими, органични киселини и други. Полезните му свойства са многобройни:
–осигурява сила и енергия на организма
–поддържа стойностите на кръвната захар
–предпазва организма от появата на ракови образувания
–силни антибактериални свойства
–премахва дразненията в гърлото и успокоява кашлицата
–подобрява състоянието на зрителната система

Начин на приготвяне:
Необходимо е да кипнете 1 супена лъжица настърган хрян в 5 супени лъжици вода. Като поизстине малко, се добавят 5 чаени лъжици мед.

 

 

Източник: https://www.balkans.kp.ru/daily

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *