БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Безсъние: Тези билкови рецепти гарантирано помагат!

Изберете билки в зависимост от това каква е причината за безсънието ви

Ако сте уморени или стресирани

Ще ви помогне чаша чай, непосредствено преди лягане, от лайка и пасифлора, към които сте добавили и 1 ч. л. лимонов сок. Сложете билките във врящата вода и оставете на котлона 10 минути. След това филтрирайте и изпийте.

Как действа?

Тези билки имат спазмолитично действие и успокояват мускулите. Също така предотвратяват мускулните спазми, провокирани от стрес и нервност.

Когато страдате от хронично безсъние

Ако се въртите всяка вечер в леглото и сънят не идва и не идва, най-добре си пригответе запарка от кори от ябълка. Пуснете ги в чаша кипяща вода за 3-4 минути, прецедете и изпийте точно преди да се отправите към леглото.

Как действа?

Този чай е изключително ефикасен, тъй като има силно успокояващо действие, благодарение на съставки, съдържащи се в кората на ябълките.

Когато сте настинали и не се чувствате добре

Пригответе запарка от кората на половин лимон, парче джинджифил и парче от пръчка канела. Оставете ги да киснат в чаша гореща вода около 5-10 минути, след това прецедете и изпийте след вечеря.

Как действа?

Лимонът е натурален антибиотик, джинджифилът има противовъзпалителни свойства, а канелата – антибактериален ефект.

Ако сте в менопауза и страдате от нарушения в съня

Пригответе си запарка от лайка, лавандула и хмел. Пуснете 1 ч. л. от билките за 10 минути в чаша с кипяща вода, след което прецедете, добавете малко прясно изстискан лимонов сок и изпийте чая след вечеря.

Как действа?

Тези три билки имат антиспастични и успокояващи качества. Конкретно хмелът е богат и на вещества, които са със сходно действие като на естрогените, и е много полезен при главоболие в резултат от менопаузата.

Ако сте прекалили с вечерята

Направете си запарка от 1 ч. л. мента и листа от копър. Пуснете ги за 5-10 минути в чаша с гореща вода. След това прецедете, добавете фино нарязани 2-3 кръгчета корен от джинджифил и парче корен от женско биле. Оставете ги да покиснат в чая, прецедете и го изпийте.

Как действа?

Копърът и ментата абсорбират газовете, които се образуват в червата, а женското биле и джинджифилът облекчават подуването на стомаха.

За по-голям ефект добавете мед

Достатъчно е да разтворите 1 ч. л. мед в чашата чай, за да увеличите ефекта от напитката. Благодарение на съдържанието на захар и витамини от група В, медът улеснява преминаването на триптофана в централната нервна система. А това е вещество, което стимулира производството на мелатонин – хормона, който регулира цикъла сън-събуждане.

Източници:Журнaл за жeнaта,Pixabay.com

Антибактериална възглавница от мериносова вълна – за спокоен и качествен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *