ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо екстракт от корен на глухарче се превърна в нова надежда за хора с рак?

Екстракт от корен на глухарче. Приложения на екстракт от корен на глухарче – директен прием, чай, билкова комбинация, тинктура. Екстракт от корен на глухарче при метастази. Генотрон и други продукти. Клинични изследвания. Противопоказания

Екстракт от корен на глухарче за лечение на рак!

Екстракт от корен на глухарче към днешна дата е популярен естествен продукт, за който се смята, че лекува рак. Въпреки че за свойствата му при лечение на онкологични заболявания се заговори упорито едва през последните месеци, медицински проучвания от преди 10 и повече години сочат, че този натурален еликсир предизвиква апоптоза на раковите клетки, без да нанася поражения върху здравите.

Приложения на екстракт от корен на глухарче

Ако вие или ваш близък страдате от онкологично заболяване, то без съмнение сте прекарали десетки безсънни нощи в четене на съвети, рецепти, истории и всичко останало, което би подпомогнало изцерението от коварната болест. Именно поради това няма да ви изненадаме с написаното по-долу. Целта ни е просто да съберем на едно място някои от най-популярните приложения на екстракт от корен на глухарче за лечение на рак. Ще обърнем внимание както на изпитани практики от народната медицина, на продукти, които се използват от край време, така и на иновативни хранителни добавки, при направата на които знанията за този безценен дар са достигнали едно по-високо ниво.

Именно целият този арсенал от полезни практики би могъл пълно и в най-голяма степен да отговори на въпроса Защо екстракт от корен на глухарче се превърна в надежда за хора с рак?

Важно пояснение, което ще направим преди да пристъпим към конкретни съвети, гласи, че не бива на въпросното растение да се гледа като на магическо средство, което безотказно унищожава раковите клетки. Факторите, от които зависи успехът на лечението са много, но научно доказани са ползите за здравето на онкоболни пациенти, които глухарчето и по-конкретно екстрактът, извлечен от корена му, има. Знае се, че е подходящо при неинвазивни форми на рак, както и за ограничаване на разпространението на раковите клетки, т.нар. метастази. Все още не са клинично установени какви биха били ефектите от подобна терапия при пациенти в тежко здравословно състояние.

В домашни условия – как да приготвим корен от глухарче

Ако задълбаете в темата за ефекта и приложението на корена от растението с жълти цветове, то без съмнение ще попаднете на десетки публикации кой е правилният начин за приготвянето на лек в домашни условия.

В обширната тема за борба с рака във форумите на dir.bg нееднократно се дават препоръки това.

Няколко са основните правила за това как се събира, как се суши и как се меля. Дават се съвет за обработване на количество, не по-голямо от „една шепа”. Целта е лекът да не се застоява прекалено дълго преди прием. Самите корени не се мият с вода, а само се почистват. Сушат се на естествена топлина във вентилирано помещение. При необходимост се изпичат във фурната, като температурата не бива да надвишава 40 градуса.

Дали е готов за употреба коренът се разпознава по това дали се разчупва с лекота. Преди употреба билката се смила на прах, като за целта не трябва да се използва каквато и да било машина. Най-добре е да се използва хаванче – дървено или метално.

Така приготвеният лековит екстракт се влага в редица рецепти, част от които и ние ще споделим с вас.

Директен прием на корен от глухарче при рак

За основна форма на приложение при пациенти с рак се смята директният прием на смлян корен от глухарче. Дозата е ½ ч.л., която се приема директно. За по-лесно поглъщане е позволено прахът да се разтвори в малко количество течност, като важно условие е тя да не е гореща. Така описаната схема за лечение се изпълнява до изчезване на патологията.

Чай от корен на глухарче

Чай от глухарче при онкологични заболявания!

Лесно, бързо, а защо не и резултатно, действа и чай, приготвен от корен на глухарче. Рецептата се изпълнява, като 1 с.л. суха билка се нарязва на ситно. Залива се с 200 мл гореща вода и се връща на водна баня на огъня за около 15 минути. След като се отдръпне, се оставя за 40 минути да се настой и се прецежда. От така приготвения чай от корен на глухарче се приема сутрин и вечер по около 1/3 от чаена чаша.

Рецептата често се нарича „точна рецепта с глухарче при рак”. Приложима е при рак на белия дроб, но и при други онкологични заболявания.

Трябва да се има предвид обаче, че изпълнението на рецепти като тази, в която глухарчето е единствен компонент, се препоръчва като съпътстваща терапия. Рядко, ако не и изключено е, растението да бъде единствено лечебно звено в препоръките на народната .

Чай с корен на глухарче и други билки

В унисон с твърдението по-горе е и следващата ни рецепта. Предисловието й гласи следното – коренът на глухарче се комбинира с други билки с противотуморно действие. Може да се избира между следните полезни растения: хвощ, детелина, листа от бреза, змийско мляко, репей, шипка, коприва, мента, риган, сминдух, пача трева, магданоз, мащерка, хрян, бял равнец, еньовче, див чесън, бял имел, алое вера, троскот и други.

Самата лековита напитка се приготвя, като 1 с.л. от избраната билкова смес се запари с чаша гореща вода. Оставя се под капак за 3 минути, след което се прецежда. Така приготвената доза от около 250 мл се разделя на 3 сравнително равни части, които се консумират в рамките на деня. Препоръчително е лекът да се приема в натурална форма – без добавки и подсладители и то поне 30 минути преди хранене.

Тинктура (извлек) от корен на глухарче

Доказани са и лечебните качества на тинктура, чрез която се извлича ценният екстракт от корен на глухарче. Необходимото количество за доза е 1 ч.л. с връх смлян корен, който се залива с 250 мл водка. В подходящ съд съставките се оставят на тъмно и прохладно място за 10 дни. След като извлекът е готов, всеки ден се приема по 1 с.л. от него преди сън.

При метастази – корен от глухарче и други билки

Вече споменахме, че освен като допълнителна форма на лечение, корен на глухарче е средство, използвано превантивно срещу повторно развитие на рак и срещу метастази.

Признатият медик проф. Петър Манолов, който дълги години изследва методите за натурално лечение, е автор на една от най-дискутираните рецепти с екстракт от корен на глухарче против метастази. Тя е приложима при повечето онкологични заболявания.

За изпълнението й са необходими следните лековити растения:

  • по 60 г. корен от глухарче, корен от репей, цвят от невен, стрък червена детелина, жълт кантарион и камшик;
  • по 40 г. стрък бударица, бял имел и жълто прозориче, корен от сладник и от ранилист;
  • по 30 г. кисел трън, невен, блатен аир.

След като съставките се смесят, малка шепа от билковия сбор се залива с 500 мл преварена вода. Съставките се връщат на огъня за 5 минути. След охлаждане, отварата се прецежда. На ден се изпиват по 3 дози от по 160 мл поне 1 час преди основните хранения за деня.

Екстракт от корен на глухарче при рак – истински истории

Истински истории с корен от глухарче при рак!

След като подредихме някои от най-популярните рецепти, в състава на които влиза така ценното растение с жълт цвят, ще ви насърчим и с няколко истории, които влизат в графата на т.нар. „истински истории на пациенти с рак”.

По всяка вероятност вече сте попадали на статии за 72-годишния Джон ДиКарло, който според думите му се е изцерил от тежка форма на левкемия само и единствено благодарение на ценното глухарче. Ще припомним накратко историята му. След като преминал през изтощително и безрезултатно лечение на рак на кръвта, възрастният пациент бил насърчен от лекарите да се прибере у дома и да чака края сред близките си. Но очакваният край така и не настъпил скоро, защото мъжът започнал ежедневно да приема чай от корен на глухарче.

Истинска сензация предизвиквали повторните му изследвания само 4 месеца по-късно. ДиКарло бил в ремисия. Болестта се била оттеглила, като „чудото” се дължало според него на активните вещества на растението, смятано от мнозина за плевел.

Не по-малко нереалистично звучи историята и на фермера Джордж Кернс. Голям брой публикации споделят за изцерението му от рак на простатата чрез приема на стрит на прах корен от глухарче.

Това, което самият Кернс споделя като основни насоки, гласи, че коренът се събира и мели ръчно, без каквито и да било механични уреди. Най-удачен е вариантът, при който се приготвя запарка от стрит корен на глухарче. За целта чаша вода се кипва и към нея се добавя ½ ч.л. от лековитата прах. След запаряване за около 20 минути чаят е готов и се изпива еднократно през деня.

Кернс споделя, че за период от около 3 години изпивал само по 1 доза от лековития чай, но при необходимост броят на чашите може да се увеличи.

Екстракт от корен на глухарче – какво ще намерим

Ако изборът ви падне върху готовите форми, под които може да се открие екстракт от корен на глухарче, разнообразието е голямо. Като се започне от капсули, премине се през смлян корен, чай, капки, таблетки и се достигне дори до екстракт в течна форма. Кой е препоръчителният метод за прием или по-точно кой би имал най-мощен лековит ефект е въпрос, на който едва ли може да се даде еднозначен отговор.

Ние ще се спрем на някои от най-популярните у нас продукти, които съдържат така ценните лековити качества на корена от глухарче.

Глухарче корени – Алин

Продуктът на Алин Глухарче корен предлага изсушени, нарязани на ситно корени от растението, които лесно могат да се вложат в състава на различни рецепти.

Достъпната цена на този и подобни на този билкови продукти ги превръща в чест избор.

Глухарче корени – Биохерба

Биохерба предлага корен от глухарче под формата на капсули.

Основното приложение, което сочи производителят, е при проблеми със стомашно-чревния тракт и черния дроб. Отличава се с диуретично действие и естествено насърчава перисталтиката на червата.

Генотрон съдържа екстракт от корен на глухарче!

Екстракт от корен на глухарче – Лайф Нейчър

Лайф Нейчър предлага екстракт от корен на глухарче под формата на сироп. Многообразието от полезни вещества в растението – калий, калций, фосфор, магнезий, витамини и други, му придават общоукрпеващ и тонизиращ ефект. Обръща се внимание и на това, че растението се използва при пациенти с рак, тъй като атакува раковите клетки, без да оказва каквото и да било въздействие върху здравите.

Генотрон – Глобал Хелт

Екстрактът от корен на глухарче, приложим при онкологични заболявания, намира конкретно изражение в Генотрон.

Добавката, която стъпва върху разглеждания натурален лек, е безценен източник на биологично активни вещества, които укрепват редица функции и системи в организма.

Генотрон съдържа в големи дози екстракт от корен на глухарче, още гъби Чага и Рейши.

Комбинацията от полезните свойства на тези основни компоненти укрепва имунитета, оптимизира обмяната на веществата, работата на кръвоносната и храносмилателната система.

Това превръща добавката в подходящ продукт при редица онкологични заболявания, като рак на панкреаса, рак на млечната жлеза, рак на стомаха, рак на кръвта и други.

На мнението на потребителя Камитууу Н. попаднахме в популярен здравен сайт:

Противопоказания при прием на екстракт от корен на глухарче

Въпреки че нееднократно споменахме, че терапията с екстракт от корен на глухарче е в пъти по-безопасна от химиотерапията или от който и да било традиционен метод за лечение на рак, то тя не е абсолютно безвредна. Във форумите, посещавани от онкоболни пациенти, се коментират не един или два случая, в който е по-добре човек да се въздържи от схема за лечение с глухарче или да го прави изключително внимателно.

Като първа удивителна се сочи високото съдържание на калий в растението. За въпросния минерал се знае, че има мощно диуретично действие, като във високи дози може да предизвика редица смущения по отношение на храносмилателната система. Като най-чести такива се сочат диарията, киселините и цялостното възпаление на храносмилателната система.

На следващо място, ако все пак се решат, с повишена чувствителност с корен от глухарче трябва да лекуват пациентите с доказана алергия към съдържащите се в растението вещества.

Самото лечение с екстракт от корен на глухарче следва да се избягва при наличието на някое от изброените по-долу оплаквания:

  • потвърдена непроходимост на жлъчните пътища;
  • възпаление на жлъчния мехур;
  • възпаление на пикочния мехур;
  • чести стомашно-чревни разстройства, придружени от хронични киселини.

Кога глухарчето се превърна в лек срещу рак

Екстрактът от корен на глухарче е в състояние да предизвика апоптоза или иначе казано самоунищожение на клетките, които причиняват някои видове онкологични заболявания. До това заключение достигат изследователи още преди години, като вниманието им е насочено основно към ефекта на продукта върху меланомни клетки. Още тогава е направено заключението, че екстрактът може да значително да подобри състоянието на пациенти с рак, като въздейства върху резистентните на химиотерапията туморни клетки. Допълнително преимущество е и обстоятелството, че здравите клетки на пациента не са подложени на никакво токсично влияние.

Изследователите преди години тръгват оттам, че меланомът като вид онкологично заболяване е изключително устойчив по отношение на химиотерапията. Това ограничава възможните варианти за лечение и кара медиците да търсят алтернативни методи за справяне както с развиващото се заболяване, така и с меланомните метастази. В повечето случаи обаче приложената терапия е не само тежка за пациента, но има много странични ефекти.

Когато вниманието е акцентирано върху глухарчето и по-точно върху екстракта, който се извлича от корените му, се прави препратка към китайската народна медицина. В нея от хилядолетия смятаното от мнозина за плевел растение се използва като лек при проблемно храносмилане, женски болести и белодробни тумори. През 2008 г. в популярния журнал “International Jorunal of Oncology” излиза обширна статия за ефекта, който има екстрактът от корен на глухарче при някои видове рак, сред които рак на гърдата, рак на панкреаса, рак на простатата и други.

Екстракт от корен на глухарче – нови знания, нови надежди

Проучванията за това наистина ли екстрактът, извлечен от корени на глухарче, лекува рак не приключват дотук.
През 2010 г. е проведена една от най-обширните изследователски кампании. В основата й е биохимикът от университета в Уиндзор, Канада Сийрам Пандей. Той и екипът му концентрират вниманието си върху серия от клинични изследвания, които имат за цел да изведат на преден план ефекта на лечебното вещество върху раковите клетки.

Учените са напътствани от д-р Каролайн Хам – водещ канадски онколог с дългогодишна практика.

Д-р Хам е начело на проект, който търси алтернативни методи за лечение на онкологични заболявания. По време на дейността си тя нееднократно е била свидетел на това как състоянието на пациенти, за които традиционната медицина не дава никакви надежди, значително се подобрява след приема на нещо толкова обикновено – чай от глухарче.

В хода на самото проучване биологът трупа информация чрез анализ на кръвни показатели на пациенти, страдащи от левкемия. Това, което той им предлага като терапия, не е нищо друго, а екстракт от корен на глухарче, който приготвя сам.

Малко след началото на клиничния процес става ясно, че активните вещества в натуралния продукт провокират самоунищожението на туморните клетки. Нещо повече – докато абнормните клетки загиват, здравите остават абсолютно непокътнати!

Екстракт от корен на глухарче лекува рак!

Глухарче – нова надежда за болни от рак!

Скоро след като резултатите, до които са достигнали Пандей и екипът му добиват популярност, голям брой медии избухват със сензационни заглавия от рода на Екстракт от корен на глухарче лекува рак!”. Нещо повече, разкриват се нови сведения от записките на канадските изследователи. Те са още по-неочаквани и провокативни. Според някои източници биолозите правят заключението, че екстракт от корен на глухарче е в състояние само за 48 часа да унищожи 96% от клетките, позволяващи разпространението на рака на кръвта.

Най-смело и в същото време неочаквано звучат твърденията, че активните вещества в разглеждания натурален лек могат напълно да изместят медикаментите, които се използват по време на химиотерапия. Зад тези твърдения застават заключенията, че естественият продукт не само има сходно действие, но е значително по-безвреден. При приложението му здравите клетки остават непокътнати, а процеса на апоптоза обхваща избирателно само отговорните за болестта клетки.

Всички тези твърдения карат мнозина да повярват, че екстрактът от корен на глухарче наистина е и може да бъде нова надежда за болни от рак.

Източници:

Dandelion Root In Fighting Cancer: What You Should Know

https://www.livestrong.com/article/475072-dandelion-root-taraxacum-officinale-breast-cancer/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *