Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕБИЛАН / NEBILAN

Съдържа небиволол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, хипромелоза, микрокристална целулоза, колоиден и безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

небиланНЕБИЛАН помага на хора с повишено артериално налягане, като съдейства за нормализацията му. Това става чрез разширяване на кръвоносните съдове. Същевременно приемът на този бета-блокер оптимизира сърдечния дебит, като контролира силата на изпомпване на кръвта и предпазва сърдечния мускул от предалено интензивни съкращения.

Медикаментът се препоръчва при хипертония или като част от комплексно лечение на хронична недостатъчност. Потребители на лекарството основно са пациенти на 70 и повече години.

Как се приема

Таблетките се приемат веднъж на ден – по време на хранене, с вода, без да се дъвчат или стриват. Дозата е индивидуална и зависи от диагнозата и състоянието на пациента.

При хипертония лечението обикновено е с по една таблетка от 5 мг дневно, но при необходимост дозата се увеличава на 10 мг. При възрастни или пациенти с бъбречни заболявания се започва с половин таблетка и се увеличава плавно през интервали от две седмици, докато се достигне ефективната за пациента.

При хронична сърдечна недостатъчност терапията започва с четвъртинка; нарастването е плавно и отново през двуседмични интервали. Максималната дневна доза е 10 мг. При промяна на дозата пациентът следва да бъде наблюдаван от лекар около два часа. Терапията с НЕБИЛАН не може да се прекъсва или коригира самоволно. Рязкото спиране на бета-блокера може да причини повишаване на артериалното налягане или усложняване на сърдечния проблем, заради който се взема медикаментът.

При неволно предозиране са възможни прояви на хипотония, забавен пулс – брадикардия, остър пристъп на сърдечна недостатъчност и пр. Консултацията с лекар е задължителна.

При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност, или ако часът за следващата таблетка е твърде близък – изчаква се точното време, без удвояване на дозата за наваксване на пропуснатото.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на НЕБИЛАН може да причини алергични реакции; при съмнения за подобни прояви незабавно се търси медицинска помощ.

Лечението с този продукт може да причини главоболие и световъртеж, отпадналост, диария или запек, изтръпване на крайници, гадене, отоци.

В по-редки случаи има оплаквания от крампи, болки в краката при ходене, спад на кръвното и слабост, забавена сърдечна дейност, импотентност, обриви и сърбеж, зрителни нарушения, астматични пристъпи и кошмари.

Съобщавано е за редки случаи на бърза и масирана алергична реакция с дихателни затруднения, отоци и обрив. Има данни и за влошаване на състоянието в резултат от приема на НЕБИЛАН.

Кога НЕ БИВА да се приема

НИБИЛАН не бива да се взема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при ниско кръвно и забавен сърдечен ритъм, влошено периферно кръвообращение, наличие на отоци, астма, ритъмни нарушения, тумор на надбъбречната жлеза, чернодробни и бъбречни отклонения, метаболитни ацидози.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

НЕБИЛАН следва да бъде проследяван при комбинация с други лекарства, тъй като е възможна промяна в терапевтичните ефекти към отслабване или усилване, или увеличен риск от проява на странични ефекти в силна степен. Това се отнася до лекарства за кръвно налягане и сърдечни заболявания, успокояващи и медикаменти за психически заболявания, антидепресанти, упойки, лекарства срещу астма, антиациди.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *