Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни маски за цъфтящи краища – вижте рецептите на Наталия

Ще останете напълно удовлетворени от резултата

Всяка дама е наясно колко е неприятно, когато косата започне да цъфти. Обикновено в такива случаи веднага се запътвате към фризьорския салон, където да премахнат нацъфтелите краища.

За да избегнете този проблем, предлагаме ви няколко изпитани маски, изпратени от нашата читателка Наталия, с които ще избегнете цъфтежа на косата.

Разбира се, не е нужно да си купите най-скъпите маски, които се предлагат на пазара. Можете да си приготвите такива в домашни условия с продукти от кухнята.

Всички маски, които ще ви предложим, са естествени овлажнители. Те ще придадат мекота и блясък на косата ви, без да е нужно използването на химикали.

цъфтящи краища
Домашни маски за цъфтящи краища

Ето ги и тях:

Маска с яйца

За приготвянето на тази вълшебна маска са ви необходими само две яйца. Разбийте ги заедно с две супени лъжици вода и нанесете маската върху косата, която трябва да е предварително навлажнена.

Оставете я да действа около 20-ина минути, след което я отмийте с шампоан. За по-лесното й отстраняване първо изплакнете с хладка вода. В противен случай ще пресечете яйцата и ще ви е нужно много време да изчистите парчетата от косата си.

Маска с мед

За да си приготвите тази маска, трябва да смесите равни количества пчелен мед и зехтин.

Нанесете маската върху скалпа и косата си, след което увийте главата с найлон или поставете найлонова шапка. Отмийте маската след 30 минути.

Маска с авокадо

Почистете едно авокадо и го пюрирайте. Смесете авокадовото пюре с 1 ч.л. зехтин екстра върджин и същото количество мед. Разбъркайте добре всички съставки и нанесете маската върху косата.

Можете да я отмиете, след като е действала около 20 минути.

Маска със зехтин

Зехтинът е изключително полезен за скалпа. За тази маска е нужно да смесите две яйца с 5 с.л. зехтин. Разбъркайте добре сместа и я нанесете върху скалпа и косата. Оставете маската да подейства в продължение на половин час, след което измийте косата, както обичайно.

Страхотна маска!

За приготвянето й трябва да смесите 5 с.л. зехтин, по 3 с.л. пчелен мед и прясно мляко + 1 яйце. Разбъркайте добре всички продукти и нанесете върху косата и скалпа. Отмийте след 30 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *